Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 24-09-2020
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > Fonollosa, Manresa, Rajadell i Sant Joan de Vilatorrada s’uneixen per preservar i potenciar el cim del Collbaix
Fonollosa, Manresa, Rajadell i Sant Joan de Vilatorrada s’uneixen per preservar i potenciar el cim del Collbaix
Tornar Tornar
10/10/2017
 
Els quatre ajuntaments bagencs acorden treballar conjuntament per conservar i dinamitzar turísticament el Collbaix i el seu entorn garantint un ús responsable i sostenible dels recursos i potenciant-ne la riquesa social. Consulta aquí el 'Manifest del Collbaix'.

Dissabte 30 de setembre, representants dels ajuntaments de Fonollosa, Manresa, Rajadell i Sant Joan de Vilatorrada van presentar públicament –en el marc de l’Any Internacional del Turisme Sostenible- l’acord per a la preservació i potenciació del cim del Collbaix i de tots els seus actius naturals, turístics i patrimonials; entre ells, el Geoparc, el Porc de Palou, el Parc Territorial del Collbaix o l’Ecorail del Cardener.

La presentació es va dur a terme a l’emblemàtic cim bagenc –on es van instal·lar parades de productes locals i material promocional dels quatre municipis- i va consistir en la lectura pública del ‘Manifest del Collbaix’; el text que recull els principis bàsics i les actuacions que es realitzaran des dels quatre municipis signants per tal de conservar i dinamitzar de forma responsable el cim bagenc.   

Així, els ajuntaments de Fonollosa, Manresa, Rajadell i Sant Joan de Vilatorrada acorden:

. Treballar conjuntament per la conservació, la preservació i la protecció del recurs natural del Collbaix.

. Dinamitzar turísticament el Collbaix i el seu entorn garantint un ús responsable i sostenible del recurs que no en malmeti la riquesa natural i en potenciï la riquesa social.

. Treballar per a la regulació dels usos actuals i futurs del Parc Territorial del Collbaix. 

. Protegir el paisatge agrícola de l’entorn del Collbaix i fer promoció dels productes agraris que s’hi generen. 

. Promocionar la conservació i valorització del patrimoni arquitectònic com les barraques i les sitges. 

. Recuperar i posar en valor les fites històriques lligades al Collbaix.  

. Millorar la connectivitat a peu i en bicicleta entre el Collbaix i els nuclis urbans i ordenar-hi l’accés en mitjans motoritzats. 

. I posar en valor la muntanya del Collbaix com a element amb capacitat educativa i divulgativa del patrimoni social, cultural, natural i geològic, així com fomentar la sensibilització ambiental

Imatge
FotoImatge
Imatge
FotoImatge
Imatge
FotoImatge
Documents
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona