Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 19-01-2021
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > La Policia Local inicia les xerrades i tallers de seguretat viària
La Policia Local inicia les xerrades i tallers de seguretat viària
Tornar Tornar
14/03/2017
 

Mil alumnes de Sant Joan de Vilatorrada es beneficien d'aquest programa en què el cos de seguretat municipal, conjuntament amb els centres educatius del poble, promouen una mobilitat més segura i una convivència harmònica entre vianants i vehicles.

La Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada té en l'educació per a la mobilitat segura una de les accions més importants en matèria de prevenció d'accidents de trànsit i les seves conseqüències. Per això, el cos de seguretat impulsa un any més les xerrades i tallers de seguretat, un programa adreçat a l'alumnat d'educació primària i secundària que compta amb la col·laboració dels centres educatius del municipi.

Més enllà de l'aprenentatge de normes i senyals de circulació, aquesta proposta formativa pretén fer arribar a infants i jovent l'adquisició d'uns hàbits de comportament adients, tot prenent consciència de les situacions de risc que comporta el trànsit i facilitant coneixements per garantir una convivència ordenada, solidària, responsable i de respecte mutu entre tots els agents implicats en la seguretat viària.

Aquest programa apropa als escolars a la realitat quotidiana per aconseguir un coneixement de l'entorn urbà. Alhora, a més, permet motivar-los per ser bons usuaris de la via pública, els desperta interès pels temes relacionats amb el comportament cívic i mostra la Policia Local com a reguladora del trànsit i facilitadora de seguretat.

Propostes didàctiques específiques

La Policia Local, conjuntament amb els centres educatius del poble, duu a terme diverses programacions adequant-les a cada grup d'edat. D'aquesta manera, es valora la manca de percepció de risc de l'alumnat de P3, P4 i P5 i es treballen aspectes com la importància del cinturó de seguretat o com travessar el carrer correctament i amb seguretat.

D'altra banda, es promou el comportament responsable amb la bicicleta, la convivència, la solidaritat, el respecte i el civisme a la via pública entre els nens i nenes de 1r a 6è de primària. Quant a l'alumnat de secundària, la Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada també impulsa continguts més actitudinals i treballa la influenciabilitat i la pressió del grup, introduint-los així en la conducció segura i explicant les conseqüències de conduir sota la influència de begudes alcohòliques i estupefaents, sigui com a vianants o com a conductors de vehicles.

Per finalitzar les jornades d'educació per a la mobilitat segura, l'alumnat realitza una sortida en bicicleta pels carrers del municipi acompanyats per agents. D'aquesta manera, els policies resolen dubtes i donen consells sobre seguretat viària i circulació.

Imatge
FotoImatge
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona