Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 23-08-2019
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Inici > Es recullen més de 24 tones de roba usada als contenidors de la Fundació Humana durant el 2018
Es recullen més de 24 tones de roba usada als contenidors de la Fundació Humana durant el 2018
Tornar Tornar
25/01/2019
 
Aquestes xifres representen un increment del 14,5% respecte a l’any anterior, un fet que demostra novament l’esperit solidari i cooperatiu dels veïns i veïnes

Els santjoanencs i santjoanenques han dipositat durant l'any 2018 un total de 24.453 kg. de roba usada als contenidors instal·lats per l’ONG 'Humana Fundación Pueblo Para Pueblo'; fet que es tradueix en  50.600 peces de roba recollides i en un estalvi de 77 tones de CO2 a l’atmosfera.

Totes aquestes peces de roba tindran l’oportunitat de tenir una segona vida gràcies a la reutilització i al reciclatge. A més, aquesta acció solidària contribueix a protegir el medi ambient, ja que la roba recollida al municipi evita que la roba acabi en un abocador per a ser incinerada i fomenti l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. D’aquesta manera, més enllà de la seva finalitat social, aquestes actuacions també contribueixen a l’estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic

Actualment, la Fundació Humana té instal·lats quatre contenidors a Sant Joan de Vilatorrada on els ciutadans hi poden dipositar la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals l'entitat els dóna una segona vida. A més, el servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans. 

L’Ajuntament agraeix a tots els veïns i veïnes la participació en aquesta acció solidària com és la recaptació de material tèxtil. A la vegada anima tothom a participar en aquesta iniciativa per donar una segona vida a tots aquests materials i aconseguir encara més tones de roba de cara al 2019. 

Quina és la destinació d’aquesta roba?

La roba dipositada en els contenidors d'Humana té dues destinacions: el 69% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge. La destinació de les peces tractades és:
  • El 63% es prepara per a la reutilització: el 15% es destina a les botigues de moda sostenible d'Humana a Catalunya i el 48% s'exporta, principalment a l’Àfrica, on és venut a preus de mercat per a generar-hi recursos per a la cooperació al desenvolupament.
  • El 28% es troba en un estat que no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge per a què elaborin altres productes (mantes, aïllants o draps per a la indústria d'automoció).
  • L’1% són residus impropis (plàstics, cartrons, altres) que es posa en mans de gestors autoritzats corresponents.
  • El 8% s'envia a un centre de tractament de residus per a disposició final: són productes que no es poden reutilitzar, ni reciclar ni valoritzar energèticament.

Imatge
FotoImatge
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona