Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 26-01-2021
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > Quins són els drets dels infants? 20-N, Dia Universal dels Drets dels Infants
Quins són els drets dels infants? 20-N, Dia Universal dels Drets dels Infants
Tornar Tornar
17/11/2020
 
Juntament amb els drets dels infants, us adjuntem dos documents amb el manifest en defensa dels drets dels infants i adolescents de Catalunya, creat pel Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya. Un dels manifestos està adaptat per infants de 3 a 7 anys.

Dret a la identitat: 
L'infant té dret, des del moment del seu naixement, a un nom i a una nacionalitat.

Dret a la igualtat: L’infant ha de gaudir de tots els drets sense excepció de cap mena ni discriminació per motius de raça, de color, de sexe, de llengua, de religió, d’opinió política o d’altra índole, d’origen nacional o social, posició econòmica, de naixement o de qualsevol altra condició, sigui de l'infant mateix o de la seva família. 

Dret a l'educació: L'infant té dret a rebre educació, que serà gratuïta i obligatòria almenys en la seva etapa elemental. Se li donarà una educació que afavoreixi la seva cultura general i li permeti, en condicions d’igualtat d’oportunitats, desenvolupar les seves aptituds i el seu judici individual, el seu sentit de la responsabilitat moral i social, i esdevenir un membre útil de la societat.

Dret a la Qualitat de Vida: L'infant ha de tenir dret a créixer i a desenvolupar-se amb salut; i amb aquest fi caldrà proporcionar-li, així mateix com a la mare, cura i protecció especials, incloent-hi l'atenció prenatal i postnatal adequada. L'infant té dret a disposar d'alimentació, habitatge, recreació i serveis mèdics adequats.

Dret a l'auxili: L'infant ha de figurar entre els primers de rebre, en tota circumstància, protecció i socors.

Dret a l'amor i a la comprensió: L'infant necessita amor i comprensió per al desenvolupament ple i harmoniós de la seva personalitat. Ha de créixer en un ambient d'afecte i de seguretat moral i material. La societat i les autoritats públiques tenen el deure de dedicar una cura especial envers els infants sense família o que estiguin mancats de mitjans de subsistència.

Dret a la inclusió: L'infant que pateixi impediments físics, mentals o socials, ha de rebre el tractament, l'educació i les atencions necessàries que requereixi la seva particular situació.

Dret a la protecció: L'infant ha de gaudir d'una protecció especial i disposarà d'oportunitats i serveis establerts per la llei, i d'altres mitjans, a fi que pugui desenvolupar-se físicament, mentalment, espiritualment i social, d'una manera sana i normal, en condicions de llibertat i dignitat.

Dret a l'empara: L'infant ha de ser protegit contra totes les formes de negligència, crueltat i explotació. No serà objecte de cap mena de tràfic. No s'haurà de consentir que l'infant treballi abans d'una edat mínima adequada; en cap cas no se l'ocuparà ni se li permetrà que s'ocupi en qualsevol tasca o feina que perjudiqui la seva salut, o que interfereixi en el seu desenvolupament físic, mental o moral.

Dret a la solidaritat: L'infant ha de ser protegit contra les pràctiques que puguin fomentar la discriminació racial, religiosa o de qualsevol altra mena. Ha de ser educat en esperit de comprensió, tolerància, amistat entre els pobles, pau i fraternitat universal, i amb plena consciència que ha de consagrar les seves aptituds i energies al servei dels seus semblants.
Imatge
FotoImatge
Imatge
FotoImatge
Imatge
FotoImatge
Imatge
FotoImatge
Documents
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona