Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 09-08-2020
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > L’Ajuntament instal·la dos desfibril·ladors externs automàtics a la via pública
L’Ajuntament instal·la dos desfibril·ladors externs automàtics a la via pública
Tornar Tornar
29/06/2017
 
Aquests equips se sumen al dispositiu DEA mòbil de la Policia Local i al dispositiu temporal ubicat a la piscina municipal de Sant Joan de Vilatorrada. Tots els desfibril·ladors estan preparats per a ser utilitzats per qualsevol persona en cas d’emergència davant d’una aturada cardíaca. 

Sant Joan de Vilatorrada referma la seva condició de vila cardioprotegida. L’Ajuntament ha instal·lat aquest mes de juny dos desfibril·ladors externs automàtics (DEA) amb geolocalitzador a la via pública: un, a Cal Gallifa; i l’altre, a la zona esportiva; amb l’objectiu que qualsevol ciutadà en pugui fer ús ràpidament en cas d’emergència davant d’una aturada cardíaca.

Aquests dos nous equips se sumen al dispositiu DEA mòbil de la Policia Local i al dispositiu temporal ubicat a la piscina municipal de Sant Joan de Vilatorrada durant la temporada d’estiu.

Els nous dispositius DEA estan ubicats en llocs ben visibles, de ràpid accés i per on habitualment hi transiten moltes persones. L’equip, a més, és lleuger i senzill d’utilitzar, de forma que la majoria de persones poden realitzar les maniobres de reanimació necessàries davant d’un cas d’aturada cardíaca sense necessitat de formació prèvia. El desfibril·lador extern permet analitzar el ritme cardíac, identificar les arítmies mortals que requereixen de desfibril·lació i administrar una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat. Un cop connectat, el desfibril·lador proporciona instruccions sonores a qui el fa servir. L’aparell avalua les constants vitals i mai fa una descàrrega si no és necessària. 

Xus Segura, regidora de Salut, assegura que “aquests aparells poden ser crucials per salvar vides perquè en cas d'una aturada cardíaca els primers minuts són cabdals perquè el cor torni a funcionar”.

Les aturades cardíaques constitueixen un important problema de salut pública i poden afectar qualsevol persona i de forma inesperada. Davant d’aquestes situacions, l’inici precoç de la reanimació cardiopulmonar i la ràpida desfibril·lació en un màxim de 10 minuts milloren l’índex de supervivència en més d’un 70%, i d’aquí la importància de disposar de desfibril·ladors accessibles a tothom.

Dispositiu DEA a Cal Gallifa
FotoDispositiu DEA a Cal Gallifa
Dispositiu DEA a la zona esportiva
FotoDispositiu DEA a la zona esportiva
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona