Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 20-04-2021
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > Sant Joan de Vilatorrada, Cardona i Súria fusionen serveis d'atenció primària per la manca d'efectius professionals
Sant Joan de Vilatorrada, Cardona i Súria fusionen serveis d'atenció primària per la manca d'efectius professionals
Tornar Tornar
29/03/2020
 

Les àrees bàsiques de salut (ABS) de Cardona, Súria i Sant Joan de Vilatorrada es fusionen des d'avui per falta d'efectius professionals.

L'organització serà de la següent manera:

- Sant Joan de Vilatorrada: (la porta de l'entrada estarà tancada i caldrà trucar al timbre) centralitzarà la Pediatria i l'odontologia de tot el territori. És el centre on es faran les extraccions el dimarts i el divendres. Els centres avisaran als usuaris de les analítiques. Un equip seguirà fent aquelles visites no desprogramables, com cures, símptomes... I també deixaran un equip per atenció domiciliària de Callús cap al sud i el suport a les residències de Callús i Sant Joan.

- Cardona: romandrà tancat com els últims dies. S'intentarà gestionar algunes estones, que encara estan per determinar, la possibilitat que els pacients puguin anar a recollir material per autocores i per control dels diabètics.

- Súria: en ser punt PAC d'atenció 24h, tota l'atenció presencial urgent i/o espontània presencial se centralitzarà des d'aquest centre. El telèfon és el 938694007 i està situat a la Plaça de la Serradora, s/n de Súria. de 8-20h. La porta d'entrada és per aquesta plaça i de 20-8h cal entrar per la porta d'urgències del carrer Magí Fàbrega. També donaran cobertura als domicilis i residències de Súria i Cardona. Hi haurà professionals les 24h de cada dia (de moment).

- Callús: atenció telefònica dels professionals als pacients. El centre estarà a porta tancada per gestionar totes les baixes, eConsultes, i seguiment telefònic dels pacients amb coronavirus o amb símptomes.

Pel que fa les residències estan en contacte diàriament i aniran vetllant perquè la situació estigui el millor possible.

- Atenció telefònica de 8-20h estarà redirigida a Súria, així que trucant als telèfons habituals ja es contestarà automàticament des de Súria. De 20-8h caldrà seguir trucant al 061. En cas d'emergència vital, s'haurà d'utilitzar el 112.

- És important no anar a Manresa, ja que són els primers que estan molt saturats i Súria, de moment, no ho està tant.

- Fomentar les vies d'atenció no presencials, LMS i trucades. Si comunica el telèfon, seguiu insistint abans de sortir de casa.

- Remarcar que és de vital importància el confinament de la població.

Gràcies i disculpeu les molèsties que puguin ocasionar aquests fets.

Imatge
FotoImatge
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona