Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 17-01-2021
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Inici > Participa en la desena edició de la Marató de Sang de Sant Joan de Vilatorrada!
Participa en la desena edició de la Marató de Sang de Sant Joan de Vilatorrada!
Tornar Tornar
13/06/2017
 
L’Ajuntament fa una crida als veïns i veïnes a participar activament dijous 22 de juny d’aquesta jornada lúdica i solidària de donació de sang, emmarcada dins els actes de Festa Major.  Poden donar sang totes aquelles persones que tinguin entre 18 i 65 anys i pesin més de 50 quilos.  

Sant Joan de Vilatorrada s’implicarà activament, un any més, en la Marató  de Donació de Sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits, que compta amb l’estreta col·laboració de l’Ajuntament. Per tot plegat, el dijous 22 de juny, en el marc de la Festa Major, Cal Gallifa,  es farà la tercera de les quatre jornades de donació de sang previstes per a aquest 2017 al municipi. L’acte de presentació de la jornada es va dur a terme divendres 9 de juny i enguany el lema de la campanya serà “La teva sang diu coses”

Aquells que ho desitgin podran donar sang a Cal Gallifa de les 10 h. a les 14 h. i de les 16 h. a les 21 h. Per fer-ho, només cal presentar el DNI, tenir entre 18 i 65 anys i pesar un mínim de 50 quilos. A més, es recorda que es pot donar sang fins a tres vegades l’any en el cas de les dones i fins a quatre en el dels homes. A l’equipament també es facilitarà informació sobre la donació (òrgans, cordó, plasma, grup sanguini...) a aquells que ho requereixin. En aquest sentit, el Banc de Sang i Teixits recorda que a Catalunya, actualment, es necessiten 1.000 donacions diàries. En aquest sentit, cada donació pot suposar salvar fins a tres vides

Una jornada lúdica per incentivar la participació

Durant els mesos d’estiu, les donacions baixen de mitjana un 30%. És per això que, amb l’objectiu d’incentivar a la participació, l’Ajuntament ha organitzat a l’entorn de Cal Gallifa i al llarg de la jornada de dijous un ampli ventall de propostes lúdiques paral·leles, com ara, clowns i capgrossos al mercat i a la piscina, obsequis per als donants i sorteigs de regals. I a les 19 h., es farà un acte simbòlic d’actualització del marcador de donacions. A més, l’organització ha habilitat l’etiqueta #MSangSantjoanvilatorrada per poder seguir en directe a través de les xarxes socials el desenvolupament de la jornada. 

Un cop realitzada aquesta tercera convocatòria, la propera cita serà el 5 d’octubre. Amb aquesta campanya, el Banc de Sang i Teixits i l’Ajuntament van de la mà per sensibilitzar la població sobre la necessitat de convertir la donació de sang en un hàbit, atreure nous donants i aconseguir, així, un important nombre de donacions durant les successives jornades. Per tot plegat, el consistori fa una crida als veïns i veïnes a participar activament el proper 22 de juny d’aquesta donació solidària de sang.

Cartell de la X Maratçó de Donació de Sang
FotoCartell de la X Maratçó de Donació de Sang
Presentació de la Marató de Donació de Sang a Sant Joan de Vilatorrada
FotoPresentació de la Marató de Donació de Sang a Sant Joan de Vilatorrada
Documents
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona