Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 23-09-2020
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > Guia d'Acollida per a persones nouvingudes
Guia d'Acollida per a persones nouvingudes
Tornar Tornar
05/02/2008
 
La Regidoria d’Immigració de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada va presentar ahir dilluns 4 de febrer, la nova Guia d’Acollida per a persones nouvingudes.

A la presentació hi va assistir , entre d’altres, diferents mitjans de comunicació de la comarca i els nois i noies de l’Aula d’Acollida de l’IES Quercus.

La Guia d’Acollida, que es va presentar, esdevé quasi un manual sobre tot allò que cal fer a l’arribar al municipi, i sobre tot allò que Sant Joan de Vilatorrada ofereix a la seva ciutadania (serveis, entitats, festes, etc.)

Conscients de la diversitat d’orígens de la població que està arribant al municipi, hem editat la Guia en quatre idiomes diferents, corresponents a la llengua que parlen els quatre col·lectius majoritaris a Sant Joan de Vilatorrada. Així doncs, la Guia d’Acollida es pot trobar en: Català-castellà, Català-ucraïnès, Català-àrab i Català-romanès. (les llengues majoritàries entre les persones amb nacionalitat estrangera que viuen al municipi). En aquesta primera edició s’ha fet una tirada de 500 exemplars de la Guia català-castellà i de 250 exemplars de cadascuna de la resta de traduccions.

Pel què fa al contingut de la Guia, després d’una breu presentació sobre el municipi, aquest abraça els diferents àmbits de la vida social, econòmica i cultural de les persones i que es divideixen en els següents apartats:

§ Empadronar-se a Sant Joan de Vilatorrada.
§ Els serveis mèdics a Sant Joan de Vilatorrada.
§ Escolaritzar els fills i les filles a Sant Joan de Vilatorrada.
§ Treballar a Sant Joan de Vilatorrada.
§ La formació i l’aprenentatge de la llengua a Sant Joan de Vilatorrada.
§ L’habitatge a Sant Joan de Vilatorrada.
§ Els serveis socials a Sant Joan de Vilatorrada.
§ Què fer amb la brossa o els trastos vells a Sant Joan de Vilatorrada.
§ La cultura, la participació i el lleure a Sant Joan de Vilatorrada.
§ Altres serveis a Sant Joan de Vilatorrada.
§ Les festes a Sant Joan de Vilatorrada i a Catalunya.

A més d’aquests apartats, la Guia ofereix un llistat de direccions i telèfons d’interès, així com també un resum sobre els drets i deures de la ciutadania.

Es tracta, doncs, d’una Guia completa que pretén ser una eina d’utilitat especialment per aquelles persones que arriben de qualsevol altre país, i no coneixen del tot el funcionament de la societat que els acull. Tanmateix, tenim la convicció que no només serà útil per a les persones estrangeres acabades d’arribar sinó per a la població en general.

Segons el regidor d'Immigració, Albert Marañón, "la Guia és la primera acció del desplgament del Pla de Recepció i Acollida (PRAM), els deures que es marca l'Ajuntament per aquesta legislatura en aquesta àrea". La Guia ha estat elaborada amb la participació de tots els serveis del municipi, amb qui s'han supervisat i consensuat els diversos redactats. Segons Marañón, "El més fàcil per a l'Ajuntament hagués sigut treballar en solitarí, però si així fos la feina de molts serveis en aquest camp i les accions de desplegament del PRAM que impulsi l'Ajuntament serien parcials i servirien de ben poca cosa".

 
 

Roda de Premsa , dilluns 04 de febrer
FotoRoda de Premsa , dilluns 04 de febrer
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona