Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 23-09-2020
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > Commemoració del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere
Commemoració del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere
Tornar Tornar
26/11/2008
 

Ahir, 25 de novembre, Sant Joan de Vilatorrada va commemorar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere amb la celebració de l’acte Llum, Paraules, Música, organitzat conjuntament entre la Regidoria de la Dona de l’Ajuntament del municipi i la Comissió de la Dona.

A l’acte, que va començar passats dos quarts de nou del vespre, van assistir una vuitantena de persones que van omplir les cadires del Mas Sant Joan. Després de l’encesa d’espelmes, l’Alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Ezequiel Martínez; la Consellera Comarcal d’Acció Social i Ciutadania, Glòria Torner; i la Regidora de la Dona, Alícia Benito van fer la lectura del manifest, un document consensuat entre totes les administracions catalanes. Seguidament, va tenir lloc la lectura d’una selecció de textos d’autors diversos, com Lucía Etxebarría, Jorge Drexler o Mahatma Gandhi. Aquesta part de l’acte va comptar amb la participació de col·lectius tan diversos com alumnes de l’Escola d’Adults de Sant Joan de Vilatorrada, l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromialgia  o la col·laboració d’un grup de guitarres, alumnes de l’Escola de Música de Sant Joan de Vilatorrada, que van interpretar dues peces musicals intercalades amb els textos.

La darrera part de l’acte va consistir en la construcció de cinc grans llaços a partir d’uns llaços adhesius on cada persona va poder escriure un sentiment, una reflexió, una opinió, etc. entorn la violència masclista. Aquesta acció s’emmarcava dins la campanya de suport als municipis encapçalada pel Consell Comarcal del Bages sota el lema El silenci no ajuda. Contra la violència de gènere, digues la teva.

Al llarg del dia d’ahir els comerços i botigues associats a l’ABIC de Sant Joan de Vilatorrada van col·laborar en la commemoració de la diada repartint aquests llaços adhesius entre els clients i les clientes.   

El punt i final a l’acte el va posar un piscolabis per a les persones assistents.

Des de la Regidoria de la Dona  de Sant Joan de Vilatorrada estem molts satisfetes de l’acte d’ahir al vespre, un acte senzill però emotiu.

 

 

Acte de la Llum, Paraules, Música
FotoActe de la Llum, Paraules, Música
Commemoració del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere
FotoCommemoració del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona