Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 15-01-2021
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > L'Ajuntament censarà l’ADN dels gossos per detectar accions incíviques
L'Ajuntament censarà l’ADN dels gossos per detectar accions incíviques
Tornar Tornar
01/03/2017
 

Amb aquesta iniciativa, pionera a Catalunya, l'Ajuntament té la voluntat de posar fi a la problemàtica dels excrements a la via pública, un fenomen que genera moltes molèsties als veïns i veïnes.

Amb l’objectiu de garantir un comportament cívic entre els propietaris de gossos i posar fi a la presència d'excrements a la via pública, Sant Joan de Vilatorrada s’ha adherit a la iniciativa per censar l’ADN dels gossos, impulsada per la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener. El regidor de Gestió i Planificació dels Recursos i Medi Ambient, Ramon Planell, va participar en la presentació d’aquest projecte conjunt, que va definir com "una mesura necessària per tal de solucionar d'una vegada per totes la problemàtica associada a la falta de civisme d'alguns propietaris o propietàries de gossos". Planell també va voler remarcar que aquesta mesura no té la voluntat "de criminalitzar els gossos", sinó tan sols de "detectar els propietaris i propietàries que no són respectuosos amb l'espai públic", que va definir com "una petita minoria que provoquen moltes molèsties a la resta de veïns i veïnes".

Súria i Callús, conjuntament amb Sant Joan de Vilatorrada, aplicaran aquest sistema, pioner a Catalunya, que permetrà identificar a quin animal pertanyen els excrements i detectar així comportaments incívics per part dels propietaris. A més, aquesta actuació també permetrà reduir l’abandonament i el maltractament d’animals.

La Mancomunitat Intermunicipal del Cardener va signar el contracte amb el laboratori acreditat Bbi.bio, que es farà càrrec del cens caní i l’estudi de les mostres d’excrements. L’Ajuntament informa, que el cens genètic serà obligatori per a tots els gossos del municipi un cop estigui regulat a través de l’ordenança municipal sobre tinença d’animals domèstics. Un treballador municipal, acompanyat d’un agent de la Policia Local que en garantirà la seguretat jurídica i la custòdia, serà l’encarregat de recollir les mostres a la via pública.

L’Ajuntament finançarà inicialment les extraccions de sang amb la voluntat de crear una base de dades completa del cens caní del municipi. D’aquesta manera, un cop identificat genèticament el gos, es podrà detectar a qui pertanyen les mostres localitzades a la via pública. La persona que hagi comès la infracció haurà de pagar l’anàlisi i la multa corresponent.

Imatge
FotoImatge
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona