Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 23-09-2020
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > Veu la llum la proposta de Pla de Salut Municipal 2016-20
Veu la llum la proposta de Pla de Salut Municipal 2016-20
Tornar Tornar
19/12/2016
 
NOTÍCIES RELACIONADESDimecres 14 de desembre el consistori va fer la presentació pública dels indicadors de salut i la proposta d’elaboració del Pla de Salut 2016-20 que, amb la participació de la ciutadania, permetrà orientar les polítiques de salut a dur a terme al llarg dels propers anys a Sant Joan de Vilatorrada.

Consulta la proposta del Pla de Salut Municipal 2016-20 en el document adjunt.

El projecte de redacció del Pla de Salut Municipal 2016-20 impulsat per la Regidoria de Salut arriba al seu equador. El passat dimecres 14 de desembre, la Sala de Plens de l’Ajuntament va acollir la presentació pública de la diagnosi de la situació actual a Sant Joan de Vilatorrada i de la proposta del Pla de Salut. L’acte, obert a tota la ciutadania, va servir per donar a conèixer la proposta i la metodologia que permetrà orientar les polítiques de salut pública municipal al llarg dels propers anys.

La Regidoria de Salut va obrir el passat mes de juny un procés de planificació sanitària municipal que compta amb la participació d’una trentena de persones vinculades al teixit social de Sant Joan de Vilatorrada i la coordinació del Grup de recerca de Salut i Atenció Sanitària de la Universitat de Girona (UdG). Un cop superades les dues primeres fases, que han consistit en reunions entre responsables de Salut i Atenció a les Persones de l’Ajuntament i el Grup de recerca Salut i Atenció Sanitaria de la UdG; reunions amb els responsables del Centre de Salut de Sant Joan de Vilatorrada; una revisió de la informació existent i la sol·licitud de dades a l’Institut Català de la Salut; una presentació del projecte al Consell Escolar i al Consell de Cultura; la constitució del Grup Coordinador; i reunions amb membres del Grup Coordinador; el projecte ha arribat aquest mes de desembre al seu equador amb la presentació pública de la proposta de Pla de Salut i dels indicadors de salut. Xus Segura, regidora de Salut, assegura que “aquest Pla de Salut té la vocació de ser l’instrument de planificació que servirà de marc de referència per a incloure la salut a totes les polítiques que es duguin a terme des de l'Ajuntament”

Proposta de Pla de Salut Municipal 2016-20

La doctora Marta Vilanova, professora de salut pública i comunitària i membre del Grup de Recerca de Salut i Atenció Sanitària de la Universitat de Girona, va ser l’encarregada de presentar la proposta de Pla de Salut de Sant Joan de Vilatorrada 2016-2020. Vilanova va assegurar que el Pla serà “un instrument de planificació per orientar objectius estratègics i accions concretes per a la millora de la salut de la població durant el període 2016-2020, que coincideix amb l’orientació i l’estratègia de polítiques públiques de salut a nivell mundial i autonòmic”. També va subratllar que la proposta és “en base a una visió positiva de la salut, posant la mirada en el que genera la salut i en l’enfoc del model de determinants socials de la salut per tal de visualitzar els actius i els condicionants que influeixen en la salut de la població”

Indicadors de salut

Jesús Oliván, cap de Secció d’Informació i Anàlisi de la Diputació de Barcelona, va ser l’encarregat de presentar públicament a la Sala de Plens l’informe d’indicadors de salut. Es tracta d’un document, elaborat per la Diputació l’any 2015, que té com a finalitat servir d’eina per a la identificació de necessitats i la priorització d’estratègies de salut pública en consonància amb les polítiques de salut que s’estan portant a terme a Catalunya i, al mateix temps, estendre el treball intersectorial de salut en el territori. 

Ara, un cop presentats públicament els indicadors i la proposta de Pla de Salut, el projecte de redacció encara ja les seves darreres dues fases: la identificació d’actius i la redacció propostes de millora i d’intervenció. En aquest sentit, l’objectiu és que durant el mes de juliol del 2017 es presenti ja el document definitiu
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona