Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 13-08-2020
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > Sant Joan de Vilatorrada incorpora un 72% de propostes dels veïns al Pla d'Actuació Municipal
Sant Joan de Vilatorrada incorpora un 72% de propostes dels veïns al Pla d'Actuació Municipal
Tornar Tornar
17/10/2008
 

L´equip de govern de l´Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, format pel PSC i ICV, ha incorporat el 72% de les propostes fetes pels veïns al document del Pla d´Actuació Municipal (PAM) per al període 2008-2011, que es preveu aprovar inicialment al ple que s´ha de celebrar la setmana vinent.

 

Entre les propostes veïnals que l´equip de govern ha cregut oportú incorporar al PAM destaquen les que fan referència a la millora de la mobilitat al centre del poble, amb mesures per pacificar el trànsit i facilitar l´ús de la bicicleta, segons ha destacat el regidor de Participació Ciutadana, Albert Marañón. En aquest sentit, es preveu l´habilitació d´aparcaments per a bicicletes i també la reordenació de la mobilitat al passeig Gallifa per tal de garantir la seguretat dels qui van a peu i en bicicleta, una proposta sorgida arran de la preocupació dels usuaris del parc Catalunya.


També s´han incorporat altres propostes, com augmentar l´horari del servei de la zona esportiva, especialment els mesos d´estiu, assegurar l´equipament tecnològic i els fons documentals de la biblioteca, impulsar un pla per analitzar els conflictes de convivència al municipi i promoure campanyes coordinades amb el comerç sobre la reutilització d´envasos.

És la primera vegada que el consistori de Sant Joan elabora un document d´aquestes característiques i que el sotmet a la participació ciutadana, per aquest motiu, tant Marañón com l´alcalde, Ezequiel Martínez, han coincidit a destacar la qualitat més que no pas la quantitat de les aportacions. El regidor de Particpació Ciutadana ha manifestat que les propostes «han estat concretes i a la vegada constructives». En aquest sentit, l´alcalde ha afegit que «no hi ha hagut propostes gai-re diferents de les plantejades per l´equip de govern». L´alcalde ha reiterat, arran dels dubtes expressats per l´associació de veïns del municipi, que el 80% de l´execució del PAM està garantit malgrat l´actual «crisi econòmica severa».


En la sessió de participació que es va fer el 27 de setembre hi van acudir una cinquantena de persones, però pel que fa a les propostes recollides han estat 113, fetes per 23 veïns i tres col·lectius. La majoria de propostes (48%) es van recollir en aquesta sessió, i el 44% es van rebre a través d´urnes ubicades en diversos equipaments. Un cop destriades, només una cinquantena de les 113 aportacions fan referència a noves qüestions no plantejades al PAM, i d´aquestes el 30% han estat acceptades. La xifra final de proposes acceptades arriba al 72% perquè s´hi sumen les propostes que ja estaven recollides al document.

 

    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona