Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 09-03-2021
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > Minut de silenci per rebutjar la violència masclista
Minut de silenci per rebutjar la violència masclista
Tornar Tornar
18/01/2012
 

En els primers quinze dies de l’any 2012 han mort  quatre dones a Catalunya a mans de les seves parelles o ex-parelles. Davant aquesta dramàtica situació, l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada s’uneix a la proposta de la Permanent del Consell Nacional de Dones de Catalunya de guardar un minut de silenci cada vegada que es produeixi una mort per violència masclista.

 

A partir d’avui, doncs, cada vegada que es produeixi una nova víctima mortal, l’Ajuntament anunciarà al web municipal la concentració per guardar un minut de silenci com a mostra de rebuig a la violència i ho comunicarà al conjunt de treballadors i treballadores municipals perquè s’uneixin a l’acció de protesta. Es tracta d’un acte simbòlic per fer visible el rebuig ferm a la violència, sigui del tipus que sigui, però especialment aquella que es produeix vers les dones.
 

Les dones que moren són solament la punta de l’iceberg que representa la violència masclista. Per sota, sovint de forma invisible, resten moltes més persones: dones, homes, nens i nenes que directa o indirectament també pateixen els efectes d’aquesta xacra.

 

Les concentracions tindran lloc a les 12h. a la porta de l’Ajuntament l’endemà que es produeixin els fets. En cas que s’escaigui en cap de setmana, la concentració es traslladarà al dilluns a la mateixa hora.

 

 

    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona