Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 16-07-2020
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Inici > Sant Joan de Vilatorrada se suma al Manifest per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI
Sant Joan de Vilatorrada se suma al Manifest per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI
Tornar Tornar
28/06/2019
 

Coincidint amb el 28 de juny, es vol reivindicar l’alliberament del col·lectiu LGTBI i la lluita contra la LGTBIfòbia.

L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada se suma al Manifest institucional durant el dia de la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Coincidint amb el 28 de juny, des del consistori es vol aprofitar per reivindicar l’alliberament del col·lectiu LGTBI i la lluita contra la LGTBIfòbia.

En el manifest, es recorda que enguany se celebren 29 anys des que l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat del llistat de malalties mentals, i 41 des que es va eliminar el delicte d’homosexualitat de la llei de “perillositat i rehabilitació social” a Espanya.

També es posa de relleu fites històriques del col·lectiu, com la creació clandestina del Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) el 1971 a Barcelona, la qual va liderar diverses manifestacions.

En la mateixa línia, el text reivindica que “40 anys de lluita serveixin per crear un lloc per a les vides de les persones LGTBI que les van patir, reconèixer drets i dignitats i tot el recorregut i vivències viscudes com a il·lustracions enriquidores d’un passat no molt amable amb la diversitat sexual”.  A més a més, el manifest posa èmfasi en “la gent gran LGTBI, la importància de la seva llibertat i que siguin qui són i estimin a qui estimin; lluitant vers la LGTBIfònia (...) cap a tot el col·lectiu”.

 

Imatge
FotoImatge
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona