Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Homenatge a Lluís Companys i Jover, i a totes les víctimes de la guerra civil (1936-1939)

Se celebraran una sèrie d'actes institucionals aquest divendres, 15 d'octubre
Cartell de l'acte institucional.
Cartell de l'acte institucional

Aquest divendres 15 d'octubre se celebraran una sèrie d'actes institucionals al municipi per retre homenatge al President de la Generalitat de Catalunya afusellat pel govern franquista el 15 d'octubre de 1940. En aquest acte institucional també es retrà homenatge a l'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada Agustí Soler i Fosas, afusellat el 8 de novembre de 1939, i als 15 soldats anònims de l'exèrcit de la republica assassinats durant el gener de 1939.

Actes del 15 d'octubre

A les 7 del matí - Llançament de coets per simbolitzar els trets que van matar a Lluís Companys i Jover. També es fara el cant dels Segadors.

A partir de les 10.30 del matí - Homenatge de l'Ajuntament, de la comunitat educativa, de les entitats locals, agrupacions polítiques i societat civil de Sant Joan de Vilatorrada i Sant Martí de Torroella al monument de Lluís Companys i Jover (cruïlla entre el carrer Canigó i carrer Lluís Companys). Hi haurà parlaments a càrrec dels centres educatius del nostre municipi. Les entitats, associacions i societat civil que ho vulguin podran portar les seves ofrenes florals al monument. Al finalitzar l'acte, hi haurà el cant dels Segadors.

A les 6 de la tarda - Punt de trobada al Camí de les Torres, on hi haurà ofrena floral i el cant dels Segadors.