Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Elia Tortolero Orejuela

2a Tinent d'Alcalde
Elia Tortolero Orejuela.

Càrrecs actuals

  • Portaveu del Grup Municipal Socialista
  • 2a tinent d'alcalde
  • Regidora d’Educació; Igualtat; Cooperació i Ciutadania; i Participació i Barris
  • Presidenta de la Comissió Informativa de Serveis a les Persones
  • Presidenta del Consell Escolar Municipal
  • Vocal (vicepresidenta) del Consell de la Vila
  • Vocal del Consell Municipal de Cultura
  • Membre del Consell Municipal d'Infants
  • Vocal del Patronat Municipal

Biografia

Vaig néixer el 18 de juny de 1988 a Sant Joan de Vilatorrada, el poble que m'ha vist créixer.

Vaig estudiar magisteri (UVIC), més tard em vaig anar especialitzant en el que és la meva passió, l'educació, amb un Postgrau en orientacions i estratègies per al debat educatiu en el context escolar (UAB), i un màster en educació inclusiva (UVIC). Actualment estic investigant pel meu doctorat en el programa d'innovació i intervenció educativa (UVIC).

M'he dedicat al món de l'educació durant deu anys, fent de docent arreu del territori català. Durant set anys vaig ser la directora de l'escola bressol municipal de Solsona on vaig poder posar en practica allò que més m'agrada, innovar i liderar un nou projecte educatiu.

L'abril de 2019 fins al desembre de 2019 vaig ser elegida Senadora del PSC per Barcelona, i vaig deixar aparcada la meva tasca com a docent. Al Senat vaig ser Portaveu adjunta de la comissió d'educació i FP, així com vocal de la comissió de Defensa, Pressupostos i Incompatibilitats.

En l'actualitat segueixo molt lligada al moviment educatiu exercint de regidora d'educació a Sant Joan de Vilatorrada. Un dels pocs municipis amb tots els seus centres públics, un tresor que ens cal cuidar i preservar.

Sóc feminista i lluito en el meu dia a dia perquè les dones puguem tenir les mateixes oportunitats que els homes, uns dels motius pels quals vaig decidir endinsar-me en el món de la política des de la Joventut Socialista i el Partit Socialista de Catalunya.

Actualment exerceixo de Viceprimera Secretària i Secretària de Política Municipal de la federació del PSC a les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès. També sóc Primera Secretària del PSC a Sant Joan de Vilatorrada i Regidora Portaveu del grup municipal a l'Ajuntament. Compagino la meva tasca de regidora a l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada amb el d'assessora del PSC a l'Ajuntament de Sabadell.

El 2015 i el 2019, gràcies al suport dels meus companys i companyes, vaig encapçalar la llista del PSC a Sant Joan de Vilatorrada, donant-me l'oportunitat de treballar amb fermesa i convicció pel poble que m'estimo.