Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Càmeres de videovigilància: control d'accessos amb registre de matrícules automàtic

Informació sobre les càmeres de videovigilància de les que disposa l'Ajuntament per tal de millorar la seguretat i el benestar del seus habitants.

L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada disposa d'un conjunt de càmeres de videovigilància als accessos principals del poble amb l'objectiu de millorar la seguretat i el benestar del veïnatge.

Les videocàmeres utilitzades disposen de reconeixement automàtic de matrícules i visió nocturna. Les dades s'emmagatzemen i són tractades mitjançant una plataforma dedicada al núvol que compleix tota la normativa vigent en matèria de protecció de dades. L'accés està restringit al cos de la Policia Local i les imatges enregistrades només es guarden un màxim de 30 dies.

L’objectiu de la instal·lació d’aquestes càmeres es pot desglossar en els següents punts:

  • Enviar alertes als agents de la Policia Local quan una matrícula ha estat marcada com a sospitosa per tal de prevenir fets delictius. 
  • Fer consultes d’accés als diferents punts de videovigilància per realitzar investigacions policials en cas de robatoris o altres fets delictius ja consumats.
  • Extreure i visualitzar diferents estadístiques d’interès municipal del flux viari. Per exemple, assistència a fires o actes.

Cal remarcar que la finalitat d'aquestes càmeres no és en cap cas recaptatòria i només s'utilitzen per assolir els objectius descrits al paràgraf anterior.