Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 10-07-2020
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Inici > Comunicat: Els coordinadors i monitors de les colònies esportives 2020 seran de l'Associació Esportiva Institut Quercus
Comunicat: Els coordinadors i monitors de les colònies esportives 2020 seran de l'Associació Esportiva Institut Quercus
Tornar Tornar
23/06/2020
 
Estiu rere estiu, l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ofereix activitats de lleure durant les vacances escolars: les colònies urbanes i les colònies esportives, cada una d’elles dirigides a un grup d’edat diferent. Si bé les urbanes sempre les ha dut a terme una empresa externa, mitjançant un contracte amb l’Ajuntament, les esportives s’han pogut realitzar fins a l’estiu del 2019 a través d’un conveni de col·laboració amb l’Associació Esportiva Institut Quercus, qui les ha planificat i dut a la pràctica amb molt d’èxit edició rere edició, amb el suport econòmic i logístic per part de l’Ajuntament.

Ja fa més d’un any que l’Associació va plantejar a l’Ajuntament la voluntat d’un canvi en el plantejament de les colònies esportives. Després de moltes converses i d’analitzar totes les possibles alternatives, l’Ajuntament va acceptar la voluntat de l’Associació de no responsabilitzar-se directament de l’organització d’aquesta activitat, malgrat que sí que hi volia continuar vinculada estretament. Per això, a finals de l’any passat l’Ajuntament va començar a treballar en l’única alternativa possible: la contractació externa de l’organització i execució de les colònies esportives, igual que es fa amb les urbanes, mitjançant un concurs públic.

Conscients que les colònies esportives de Sant Joan de Vilatorrada han creat una marca pròpia, exitosa, i que bona part d’aquest èxit es deu al paper que hi ha jugat l’Associació Esportiva Institut Quercus i els seus monitors i monitores, es van plantejar un seguit de condicions en el concurs públic  per a la contractació d’aquest servei, que garantissin el paper destacat de l’associació, això sí, sense el pes de la responsabilitat directa que havien tingut fins al moment, respectant la voluntat expressada per l’entitat.

Just en el moment que s’havia iniciat el procediment del concurs públic, va arribar la sacsejada del Coronavirus, la declaració de l’Estat d’Alarma i, amb ella, la paralització de tot procediment administratiu, inclosos els relacionats amb la contractació.

Així que es va aixecar la suspensió de procediments en matèria de contractació, concretament en data 7 de maig, l’Ajuntament va reprendre amb la màxima celeritat possible, el concurs públic per a l’adjudicació del servei de colònies esportives. Un procés que, tot i que s’ha fet amb la màxima celeritat, requereix uns tempos inevitables, imposats jurídicament.  
   
Un cop publicades les condicions per concursar, un cop rebudes les propostes de les diferents empreses que hi optaven, i un cop valorades les propostes, tant en l’àmbit tècnic com econòmic, el resultat és que les colònies esportives d’enguany seran organitzades per l’empresa Puntuajocs, S.L. de Manlleu, empresa que ha guanyat la licitació del contracte del servei de les colònies esportives 2020,  una licitació que s’ha dut a terme amb uns temps més que ajustats, no per manca de previsió sinó per les conseqüències d’una pandèmia mundial que ha afectat a tot i tothom.

La licitació del contracte (plecs tècnics i administratius) es van plantejar per mantenir, en la mesura del possible i tenint en compte les limitacions de les mesures sanitàries per la Covid-19, el format tradicional de les colònies tal com s’han fet fins ara i prioritza la contractació de personal del municipi, i en especial, monitors i monitores integrants de l’Associació Esportiva Institut Quercus, precisament i com ja s’ha dit, perquè bona part de l’èxit de les colònies es deu als monitors i monitores que les han fet possible fins ara. L’empresa Puntuajocs ha sol·licitat el contacte del personal de l’Associació, respectant així la clàusula que prioritza la contractació de persones del nostre entorn i aquest Ajuntament ha facilitat aquesta informació. Des de l’Ajuntament podem incloure clàusules per potenciar i prioritzar la contractació de personal de l’entorn, però no podem exigir que es contracti a unes persones determinades com tampoc es pot adjudicar directament el contracte a una empresa determinada. 

A hores d’ara podem informar que els coordinadors i monitors que executaran les colònies esportives seran de l’Associació Esportiva Institut Quercus i es faran a la zona esportiva.

Us adjuntem un vídeo informatiu per explicar en què consistiran les colònies d'enguany (https://www.facebook.com/quiraliacompanyia/videos/vb.787112101377206/306672317157582/?type=2&theater) i divendres està previst fer una teleconferència amb els educadors/es (monitors/es) perquè les famílies pugueu demanar dubtes, si en teniu.
Imatge
FotoImatge
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona