Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 20-04-2021
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > Neix una nova iniciativa de tinença responsable d’animals
Neix una nova iniciativa de tinença responsable d’animals
Tornar Tornar
25/03/2013
 
Neix una nova iniciativa de tinença responsable d’animals que promou l’esterilització a preus promocionals en col·laboració amb els centres veterinaris de Catalunya.
 
La segona edició de la campanya de conscienciació sobre la importància d’esterilitzar els animals de companyia per reduir els abandonaments i millorar la seva salut i comportament està liderada enguany per la Fundació per a l’Adopció, l’Apadrinament i Defensa dels Animals (FAADA), amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

 

Del 6 de març al 31 de maig, un centenar de centres veterinaris de Catalunya oferiran preus especials per esterilitzar i/o identificar gats, gossos i fures.

 


La Fundació per a l’Adopció, l’Apadrinament i la Defensa dels Animals (FAADA) porta a terme la segona edició d’una iniciativa de conscienciació sobre la tinença responsable d’animals de companyia, després d’haver liderat la de l’any passat, en la què més 7.400 animals van ser identificats i esterilitzats a tot Catalunya en només dos mesos. Aquest 2013, amb el lema “sóc responsable per milers de raons” i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, FAADA pretén conscienciar la població de la importància de controlar la natalitat dels animals de companyia i evitar d’aquesta manera les elevades xifres d’abandonament de gats, gossos i fures que patim al nostre país.

 

Però la iniciativa impulsada per FAADA va més enllà del foment de l’esterilització com a mesura per evitar cadellades no desitjades i cries il·legals d’animals de companyia. En aquest sentit, es pretén aconseguir elevar la consciència social cap a una tinença responsable i ètica de gats, gossos i fures explicant també la importància i en què consisteix la identificació i el cens dels mateixos.

 

Com participar-hi?
 

Tots els propietaris que tinguin un gos, gat i/o fura i que resideixin a Catalunya podran acollir-se a la campanya que permet esterilitzar gats, gossos i fures amb tarifes promocionals amb preus reduïts. Els animals que hi participin hauran d’estar identificats amb microxip –segons preveu la Llei de Protecció dels animals- i serà requisit indispensable fer-ho en cas que no ho estiguin. Les clíniques veterinàries col·laboradores amb la campanya es poden trobar al web, www.socresponsable.org. Per a més informació i per inscriure l’animal a la campanya es pot fer a través del formulari present a la mateixa web o trucant als telèfons de FAADA: 902 222 341 - 934 639 670 Ext. 1

 

La importància de censar i identificar el nostre animal
 

La identificació dels animals és una eina fonamental per fomentar la tinença responsable d'animals, evitar les pèrdues i combatre l'abandonament. La identificació amb microxip, la xapa identificativa i el cens municipal són obligatoris a tota Espanya. La legislació en matèria de protecció animal de cada comunitat autònoma així com les ordenances municipals de tinença i protecció animal de cada ajuntament defineixen com gestionar-ho. Un cop identificat l´animal, es dóna d’alta al Registre General d’Animals de cada comunitat autònoma.


El microxip és el DNI de l’animal de companyia i la millor manera de poder-lo recuperar en cas de pèrdua. La probabilitat de trobar un animal de companyia perdut és d'un 90% si està identificat i, en cas que no ho estigui, aquesta xifra es redueix al 15%.

 

Per a més informació podeu consultar la pàgina web de la campanya www.socresponsable.org i per saber els centres veterinaris a Sant Joan de Vilatorrada podeu trucar al 938767812.

 

Campanya de tinença responsable d'animals de companyia
FotoCampanya de tinença responsable d'animals de companyia
Documents
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona