Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 20-04-2021
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > La Verbena dóna el tret de sortida als actes de commemoració del centenari de l’entitat
La Verbena dóna el tret de sortida als actes de commemoració del centenari de l’entitat
Tornar Tornar
21/03/2018
 
Diumenge 11 de març, el pati de la Ludoteca va acollir una jornada festiva per celebrar els 100 anys de vida d’una de les associacions culturals més icòniques de Sant Joan de Vilatorrada i del conjunt de la comarca. 

Diumenge 11 de març va tenir lloc a Sant Joan de Vilatorrada l’acte inaugural del centenari de la SCCR La Verbena, entitat capdavantera en la divulgació de la cultura catalana al municipi. Al llarg d’aquest 2018, l’associació durà a terme diverses accions arreu del poble per commemorar l’efemèride; i aquest mes de març va donar el tret de sortida a la celebració amb una jornada festiva al pati de la Ludoteca oberta a tota la ciutadania. 

Rossend Mata, director del grup de teatre de veterans de l’entitat, va ser l’encarregat d’obrir un acte amb un marcat to lúdic i que va comptar amb la presència, entre d’altres, de l’alcalde Gil Ariso; el regidor de Cultura i Lleure Educatiu, Jordi Pesarrodona; els regidors de l’Ajuntament Eduard Mata, Ramon Planell, Mar Osete i Albert Marañón; Jaume Barnaus, president de la SCCR La Verbena; Montserrat Claret, membre de la Comissió del Centenari; i Josep Maria Vall; assessor de Cultura de la Diputació de Barcelona. 

Gil Ariso, alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, assegura que “La Verbena i tots els seus fundadors i socis han dut a terme des de fa 100 anys una tasca ingent recollint, conservant, estudiant i divulgant arreu de la vila la cultura popular i tradicional santjoanenca i catalana”. En aquesta línia, Ariso felicita a l’entitat per fer de l’acte inaugural del Centenari “un esdeveniment multitudinari, popular, ple de vida i d’emoció. La Verbena s’ha guanyat amb tot mereixement ser una de les grans protagonistes a la vila aquest 2018. Llarga vida a La Verbena!”.

L’activitat va començar a les 12 del migdia al pati de la Ludoteca i va comptar amb el cant de l’himne de La Verbena a càrrec de la Coral de l’entitat; sardanes amb els infants de les escoles de primària i de l’Escola Municipal de Música com a protagonistes; la representació d’un fragment de la icònica ‘Terra Baixa’, interpretada pel grup de veterans de teatre; danses tradicionals ballades per l’escola de dansa i el grup juvenil de l’Esbart Dansaire Sant Joan; un homenatge als expresidents de la SCCR La Verbena; el descobriment d’una placa commemorativa; ball de gegants; o la presentació pública de la Sardana del Centenari, amb música de Belén Barnaus, lletra de Valentí Raurich i arranjaments de Jesús Ventura, a càrrec de la Coral de La Verbena junt amb la Cobla St. Jordi.


Imatge
FotoImatge
Imatge
FotoImatge
Imatge
FotoImatge
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona