Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 22-04-2021
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > Finalització de les obres del nou enllaç de la C-55 a Sant Joan de Vilatorrada
Finalització de les obres del nou enllaç de la C-55 a Sant Joan de Vilatorrada
Tornar Tornar
03/03/2009
 

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha finalitzat la construcció d’un nou enllaç de la C-55 al municipi de Sant Joan de Vilatorrada, que permet millorar les connexions a aquesta via i facilita l’accés al polígon els Vinyats i al centre penitenciari Lledoners. Les obres, que van començar el març  passat, han comportat una inversió de 6,3 MEUR. El nou accés se situa a uns dos quilòmetres de distància de l’enllaç de la C-55 amb l’Eix Transversal.

 

En concret, els treballs que ara han finalitzat han inclòs les actuacions següents:

 

·        Construcció d’una rotonda  elevada sobre la C-55: La nova rotonda s’ha construït  elevada sobre la C-55 i lleugerament desplaçada respecte de l’eix del tronc d’aquesta carretera. Té 78 metres de diàmetre  exterior i compta, a més de les entrades i sortides corresponents a la C-55, tres ramals de connexió cap als polígons industrials existents en aquesta zona. Un d’aquests ramals també permet l’accés al centre penitenciari de Lledoners. Per a formar la rotonda, s’han construït dos passos superiors sobre la C-55, d 'uns 28 metres de longitud cadascun.

  

·        Millora de l’accés al polígon els Vinyats II: A l’accés ja existent, es permetrà només el moviment de gir a la dreta  en direcció cap a Súria i  la resta de moviments s’efectuarà pel nou enllaç. Un cop fora del tronc, s’ha construït una rotonda de 36 metres de diàmetre exterior que ordena els moviments dels vehicles cap al polígon i cap al camí del Poal.

 

·        Formació d’un tercer carril: Per tal d’afavorir la seguretat i fluïdesa del trànsit, s’ha format un tercer carril a la C-55 en el sentit Manresa, en el tram entre el nou enllaç a diferent nivell i la intersecció amb la BV-3008 (carretera de Canet de Fals i Fonollosa). La longitud d’aquest tercer carril és de 750 metres.

 

·        Millora del traçat: S’ha millorat el traçat de la C-55 per tal de suavitzar un revolt i afavorir, així, la seguretat i la comoditat en la conducció.

 

·        Altres tasques: L’obra també ha inclòs la restitució de diferents trams de camins afectats. A més del camí del Poal, s’ha restituït el camí de Joncadella en un tram de 300 metres. També s’ha condicionat l’accés a una planta d’àrids i s’ha format un nou accés a una fàbrica.

 

 

 

C-55 (A)
FotoC-55 (A)
C-55 (B)
FotoC-55 (B)
C-55 (C)
FotoC-55 (C)
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona