Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 20-04-2021
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta Actualitat > Notícies > La inspecció ha de ser sinònim de qualitat
La inspecció ha de ser sinònim de qualitat
Tornar Tornar
18/03/2013
 

L'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso, el diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva i el regidor de Comerç, Turisme i Consum, Jordi Gesé  varen presentar divendres passat, 15 de març,  la nova campanya de la Diputació que té com a objectiu promoure la seguretat de productes i serveis i incentivar la vigilància i el control del mercat.

Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial dels Drets del Consumidor es va presentar una campanya de foment de la inspecció que vol fer arribar a la població el missatge que "Amb la inspecció, tots hi sortim guanyant", i conscienciar el sector empresarial que la inspecció de consum ajuda a millorar la qualitat, estimula la competència i promou el comerç local.

La nova campanya, programada per la Xarxa Local de Consum (que aplega 307 ens locals), vol fomentar l'activitat inspectora de consum per part de les administracions locals. Així, es buscarà l'adhesió dels ajuntaments per informar i preparar l'activitat amb electes i tècnics municipals per tal de fer les posteriors visites als establiments. Es faran visites d'inspecció i es reconeixerà els establiments que compleixin els requisits d'informació als consumidors exigits per la normativa, tot lliurant un distintiu personalitzat. Posteriorment, es faran inspeccions periòdiques per assegurar que aquell comerç continua complint amb tota la normativa.

El diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, va destacar durant la presentació a comerciants i empresaris de Sant Joan de Vilatorrada que «es vol garantir la seguretat dels productes i fer arribar al conjunt de la població, incloent els comerciants que també són consumidors, un missatge clar que les inspeccions ajuden a millorar la qualitat dels serveis, preservar els drets dels consumidors i la confiança de la ciutadania».

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso, i el regidor de Comerç, Turisme i Consum, Jordi Gesé, varen coincidir  en valorar la funció dels tècnics municipals i el suport de la Diputació que va facilitar tot tipus de material informatiu als comerciants. «L'administració s'ha de veure com un suport i no com una amenaça», van remarcar.

La campanya es posarà en marxa al llarg d'aquest 2013 en aquells municipis que ho sol·licitin i estarà destinada a tot tipus de comerços.

 

 

Acte Institucional Dia Mundial dels Drets al Consumidor
FotoActe Institucional Dia Mundial dels Drets al Consumidor
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona