Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 11-04-2021
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta El Municipi > Festes
Totes les festes
Festes locals 2021:

- Sant Joan de Vilatorrada: 22 de febrer i 25 de juny
- Sant Martí de Torroella: 25 de juny i 11 de novembre5 de gener    Cavalcada de Reis


Cavalcada organitzada per la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada amb la col•laboració de diferents entitats i col•lectius del municipi.
Arribada dels Reis Mags al Mas Llobet, visita al pessebre i recorregut pels principals carrers del poble.


Febrer        Carnestoltes

Rua pels principals carrers del poble amb la carrossa del Rei Carnestoltes al davant i acompanyada de comparses i persones amb les millors disfresses. Fi de festa a la Plaça Major amb el pregó del Rei Carnestoltes, el lliurament dels premis a les millors disfresses i música i confetti per arrodonir la festa.


Febrer        Sant Antoni Abat i Els Tres Tombs

La Societat Coral, Cultural i Recreativa La Verbena ha recuperat la Festa de Sant Antoni Abat i Els Tres Tombs i, des de l’any 1995, va crear una comissió organitzadora per poder mantenir viva aquest tradició i fer participar a la gent jove per tal que es puguin mantenir les tradicions dels nostres avantpassats. Cal dir que en pocs anys Sant Joan s’ha situat entre les poblacions amb més tradició d’aquesta festa en quan a participants.
Actualment es forma part de la Federació Catalana dels Tres Tombs com a agrupació fundadora.


8 de març    Dia Internacional de la Dona

Des de la regidoria de la Dona s’organitzen diverses activitats per celebrar el Dia Internacional de la Dona: xerrades, tallers, sopars, teatre, ...


Març/abril    Pasqua (Caramelles)

Els caramellaires de la S.C.C.R. La Verbena i de Sant Martí de Torruella fan cantades i ballades pels carrers i places del poble.


Abril        Festa de la Primavera

Festa que organitza l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada amb la col•laboració de voluntaris i voluntàries. L'últim diumenge del mes d'abril es celebra una caminada popular que cada any es fa per diferents paisatges del nostre entorn més proper, una bona ocasió per gaudir de la natura i descobrir racons d’una gran bellesa. Actualment, existeixen dos recorreguts, un de més llarg i l'altre més curt pensat especialmente per famílies amb nens i nenes.


Juny        Festes als barris


Durant el mes de juny es celebren les festes als tres barris de Sant Joan de Vilatorrada: Sector Nord (primer cap de setmana de juny), Sector Costarodona (segon cap de setmana) i Sector Llobet (primer cap de setmana de juliol).


Juny        Festa Major Infantil

L’entitat El Sidral organitza la Festa Major Infantil, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada. La Festa va dirigida a tota la població jove de Sant Joan i tots els actes organitzats estan pensats pel públic infantil i juvenil. Les principals activitats que organitzen són el sopar amb ball disco, la merengada, el correfoc infantil i la festa al Parc.


24 de juny    Festa Major de Sant Joan de Vilatorrada

La Festa Major de Sant Joan està organitzada per l’Ajuntament amb la col•laboració de diferents entitats i col•lectius. Les activitats són moltes i variades i per a tots els públics: ball de revetlla i de festa major, el cercatasques i concert jove, les sardanes i havaneres, les exposicions, activitats esportives, concerts de corals,...


11 de setembre    Diada Nacional de Catalunya

Cada any, la Comissió de l’Onze de Setembre (formada per representants de grups polítics) organitza una sèrie d’actes per commemorar la Diada. Normalment es compte amb la participació d’un personatge reconegut, que és l’encarregat de realitzar un pregó, actua l’esbart de La Verbena i s’acaba la festa amb l’actuació d’algun grup de música tradicional.


Octubre    Festa Homenatge a la Gent Gran

El Casal de la Gent Gran, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, organitza cada any una festa d’homenatge a la vellesa. Entre altres activitats, l’acte més destacat és el lliurament de plaques commemoratives a les persones més grans.


Octubre    Fira d'Embarrats

L’últim cap de setmana d’octubre Sant Joan celebra la Fira Embarrats, que recorda el tèxtil i la vida a la llera del riu Cardener a principis del segle XX. El dissabte al vespre es programen les visites guiades teatralitzades a les fàbriques tèxtils i diumenge es viu la jornada central amb la fira al carrer.

La Fira compta amb l'organització de l'Ajuntament i la implicació de les entitats del municipi. El comerç també té un protagonisme important durant la jornada de diumenge amb estands de l'època.


25 de novembre    Dia Contra la Violència de Gènere

Des de la regidoria de la Dona s’organitzen diferents actes i activitats per sensibilitzar a la ciutadania de la problemàtica de la violència de gènere.

Carnestoltes
FotoCarnestoltes
    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona