Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Webs d'interès Webs d'interès Mapa web Mapa web
Tornar a la pàgina principal Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 01-12-2020
Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
ruta
Rutes d'aigua i secà

El recull de rutes d’aigua i secà de Sant Joan de Vilatorrada vol ser una eina de coneixement del territori i una invitació a una pràctica senzilla i saludable: caminar. És una porta oberta al paisatge que tenim més a la vora, sovint desconegut, sense necessitat de desplaçar-nos lluny i sense requeriments extraordinaris. Pretenem fer saber els valors del nostre patrimoni, amb el desig de contribuir a la seva estima i salvaguarda.

Trobareu set rutes que abasten els principals indrets naturals, paisatgístics i patrimonials del terme municipal de Sant Joan de Vilatorrada. El recorregut de les rutes és circular, excepte en la ruta IV que és lineal. Un dels recorreguts (ruta VI) es troba dins l’espai urbà de Sant Joan, és una volta perimetral que aposta pel coneixement del patrimoni immediat, tant desconegut com sorprenent. Segons la localització de cada itinerari, el punt de partida és diferent i sempre coincideix amb un lloc conegut i de fàcil accés: quatre circuits surten de Cal Gallifa, dos del Mas Llobet i un del Casal Rojas. Totes les rutes es poden connectar entre elles i algunes permeten connectar amb senders senyalitzats de més abast, com el sender de petit recorregut del terme de Manresa (PR C-130), els itineraris de l’Anella Verda de Manresa, el camí de la sal (GR 3-1) i el sender de llarg recorregut GR 3, fet que amplia considerablement les possibilitats dels excursionistes.

A l’inici de la descripció de cada ruta hi trobareu el detall dels llocs d’interès del recorregut i una fitxa amb les indicacions bàsiques: la distància, el temps aproximat sense parades, el punt de sortida i arribada i els enllaços amb altres senders. La descripció s’ha efectuat en un sentit, però això no impossibilita l’opció d’efectuar-se en el sentit contrari. És possible que els camins i l’ocupació de l’espai hagi pogut patir variacions al llarg del temps, i per tant poden variar les descripcions.

Així doncs només queda convidar-vos a gaudir dels paisatges del nostre municipi.

 

    Ajuntament | Major, 91-93 | 08250 Sant Joan de Vilatorrada |ajuntament@santjoanvilatorrada.cat
Tel. 938 764 040 | Fax 938 764 440 | Contactar administrador | Avís legal | Crèdits | Accessibilitat
Logotip Diputació de Barcelona