Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

28a Caminada Popular Festa de la Primavera

Inscripcions obertes
.
Cartell promocional

Inscripcions en línia fins al 27 d'abril aquí

Arriba la 28a edició de la caminada popular de la Festa de la Primavera. Serà el 30 d'abril i es poden fer les inscripcions online fins al dia 27 d'abril. També es pot fer inscripció el mateix dia de la caminada de forma presencial a Cal Gallifa a partir de les 8.00 hores. El preu de forma online és de 8€ i el mateix dia presencialment són 10€. El preu per a infants fins a 12 anys és de 4€. 

Si fas la inscripció abans, pots venir a recollir la teva samarreta de regal a l'Ajuntament el 27 d'abril d'11 a 13 h i de 17 a 19h. També el dia 28 d'11 a 13 h. Si la fas de manera presencial, es farà l'entrega el mateix dia.

EL PATRIMONI DE LA PEDRA SECA

Falçons, veremalls, rampins, són noms que corresponen a utensilis propis del món de la vinya. Avui són paraules i eines oblidades, mots enterrats en l’oblit que ens apropen a la memòria d’aquest conreu, a una vida rural, de treball de camp, sempre manual. Avui, tanmateix, encara resten en el nostre entorn destacables vestigis d’aquell paisatge vitícola, les construccions de pedra seca. Entossudides a desafiar els estralls del progrés, reclamen un treball de catalogació i conservació per preservar un record a les infinites rengleres de ceps que ocupaven aquestes terres i s’enfilaven costers amunt, sobre els vessants més difícils de Collbaix. En els segles XVIII, XIX i primers del XX  la vinya era mestressa del nostre paisatge i donava feina a molts pagesos.

Precisament, la caminada d’enguany ens acosta a una zona on s’observa un important contingent d’aquests testimonis del treball de la vinya, on les pedres encaixen a la perfecció, com un immens puzle. Parets per afaiçonar les feixes, elegants barraques i diverses tines ressalten entre camps i boscos, i ens recorden la feina dura que suposava aquest conreu. La caminada s’endinsa en la zona oriental de Collbaix, a ponent del terme, on sovintegen magnífiques mostres d’aquestes construccions. Més al nord es passa per les tines de can Server, un exemple de les tines associades a un mas.

Si us decidiu per la caminada llarga, descobrireu un atractiu senderó que perfila el puig de Sant Daniel, a la confluència de la riera de Fonollosa amb el riu Cardener. En aquest puig s’assentà l’antiga església de Sant Daniel de Palou.

Consells i advertiments

- El camí està marcat amb cintes i senyals.
- Alerta amb els vehicles que es puguin trobar en el recorregut.
- Respecteu l’entorn i no tireu deixalles. En els avituallaments hi trobareu contenidors.
- Si per algun motiu voleu abandonar la caminada, cal que ho feu en el control més proper.
- Si us acompanya un gos, cal portar-lo lligat.

Notes de l’organització

- En cas de mal temps o causa de força major l’organització es reserva el dret de suspendre o modificar la caminada.
- L’organització no es fa responsable dels accidents. No obstant, hi haurà servei d’assistència i control, i tots els participants disposaran d’assegurança que es cobrirà amb el preu de la caminada.
- El personal de l’organització anirà degudament identificat.
- Participar implica acceptar les normes.