Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acte d'inauguració del carrer Agustí Soler i Fosas

En homenatge a qui va ser alcalde de Sant Joan de Vilatorrada durant la II República
.
Cartell promocional

Sant Joan de Vilatorrada inaugurarà aquest diumenge a les 12:00 hores el carrer Agustí Soler i Fosas. En homenatge a qui va ser alcalde del municipi durant la II República, i que va ser afusellat al Camp de la Bota el 8 de novembre de 1939.

“Des de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada volem retre homenatge a qui un dia va ser el nostre alcalde i als familiars per la seva pèrdua”, assegura Jordi Solernou, alcalde del municipi. “El carrer Orient, on ell va viure, portarà el seu nom”, afirma.

Agustí Soler i Fosas va ser alcalde del municipi entre 1936 i 1938. Va ser detingut el 20 de juny de 1939, acusat de ser membre del Comitè de Milícies Antifeixistes durant els primers mesos de guerra, en els quals es van produir unes 9 morts a la localitat. Soler, pagès d’ofici, va ser executat amb 39 anys, sent pare de tres filles.

A l’acte, que es farà en el mateix carrer Agustí Soler i Fosas, assistiran els familiars de l’exalcalde del municipi, i hi haurà una actuació musical per part d’Aret Cabra Giralt i Carlota Cabra Giralt.