Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

29a edició de la caminada popular de la Festa de la Primavera

Dos recorreguts. Vine amb tota la família i tria una de les dues rutes!
29a edició de la caminada popular de la Festa de la Primavera.

INSCRIU-TE AQUÍ

FITXA TÈCNICA

Caminada curta: 10 quilòmetres                       Caminada llarga: 15 quilòmetres

Desnivell aproximat: 200 m                               Desnivell aproximat: 300 m

Comissió tècnica: Jordi Planell - Marc Vilarmau

La creació de l’Anella Verda de Manresa ha donat valor al conjunt d’espais naturals que envolten tot el terme manresà i que la relliguen amb les poblacions del pla de Bages. Avui representa un extraordinari i heterogeni sistema natural de gran interès mediambiental i social. Tot i els inequívocs valors que atresora, per la seva proximitat a nuclis urbans de certa complexitat està exposat contínuament a múltiples amenaces. 

La caminada d’enguany ens apropa novament a una part de la vall de la riera de Rajadell per donar un nova mirada a aquest espai, visionat des del pla de les Farreres, on s’albira una excepcional perspectiva del viaducte de 750 m de llargada sostingut per 11 esvelts pilars, una singular estructura que ha permès reduir l'impacte ambiental de l'Eix Diagonal sobre la vall de la riera de Rajadell.

El circuit proposat travessa inicialment els rodals de Sant Joan de Vilatorrada que s’enfilen suaument vers Collbaix, on encara són visibles els testimonis del conreu de la vinya en forma de parets de pedra seca i barraques de vinya. Per accedir a la riera es creua en dues ocasions la via del ferrocarril Manresa-Lleida, primer per un estret túnel i, a la tornada, per un pont de pedra i obra, dos passos originals en la construcció d’aquest ferrocarril (1860). L’itinerari s’endinsa pels racons naturals més emblemàtics de la vall: l’albareda que ressegueix la riera pel camí de la Suanya, lloc on s’alcen els imponents exemplars de pi pinyer, les rouredes i auronedes que trobarem en diversos trams de la riera, l’ombrívola font de l’Arrel a tocar del torrent de l’Infern i el concorregut Gorg Blau.

Una altra mirada que ens permet també reconèixer el patrimoni arquitectònic de la vall, puntejat pels espectaculars casals modernistes de la casa Lluvià, la Morera i la Noguera, on llurs colors i  formes dialoguen amablement amb els elements naturals d’aquesta vall.

Festa Primavera 2024

Consells i advertiments:

 • El camí està marcat amb cintes i senyals.
 • Alerta amb els vehicles que es puguin trobar en el recorregut.
 • Respecteu l’entorn i no tireu deixalles. En els avituallaments hi trobareu contenidors.
 • Porteu un got de casa i així evitarem fer residus innecessaris.
 • Si per algun motiu voleu abandonar la caminada, cal que ho feu en el control més proper.
 • Si us acompanya un gos, cal portar-lo lligat.

A les 8:00 hores serà l'arribada i concentració de les persones participants a Cal Gallifa amb esmorzar per tothom. Entres les 8:30 i les 8:45 hores serà la sortida i a partir de les 11:00 hores serà l'arribada de les persones participants a Cal Gallifa.

La inscripció a la caminada, amb places limitades es podrà fer:

 • Online a través de l’enllaç de Festa Primavera que trobareu adalt o a l'inici de la pàgina web. Les inscripcions online es tancaran el dijous 25 d’abril a les 14.00 hores.
 • El mateix diumenge 28 d’abril, a Cal Gallifa a partir de les 7.45 hores sempre que quedin places disponibles.

IMPORTANT: Les inscripcions són individuals i es necessiten les dades personals de cada participant (nom i cognoms, DNI o targeta sanitària (en cas de no tenir DNI), data de naixement, telèfon de contacte i mail).

Notes de l’organització:

 • En cas de mal temps o causa de força major l’organització es reserva el dret de suspendre la caminada, i no es reemborsarà l’import pagat.
 • L’organització no es fa responsable dels accidents. No obstant, hi haurà servei d’assistència i control, i totes les persones participants disposaran d’assegurança que es cobrirà amb el preu de la caminada.
 • El personal de l’organització anirà degudament identificat.
 • Participar implica acceptar les normes.

Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona; l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Joan de Vilatorrada; Caldo Aneto; Club d'Escacs Sant Joan; VEC Cycling & Run; Voluntàries Mediambientals; Grup Llobet.