Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arriba la 28a caminada popular de la Festa de la Primavera

El diumenge 30 d'abril
Cartell promocional.
Cartell promocional

Inscripcions en línia fins al 27 d'abril aquí

Arriba la 28a edició de la caminada popular de la Festa de la Primavera. Serà el 30 d'abril i es poden fer les inscripcions online fins al dia 27 d'abril. També es pot fer inscripció el mateix dia de la caminada de forma presencial a Cal Gallifa a partir de les 8.00 hores. El preu de forma online és de 8€ i el mateix dia presencialment són 10€. El preu per a infants fins a 12 anys és de 4€. 

Si fas la inscripció abans, pots venir a recollir la teva samarreta de regal a l'Ajuntament el 27 d'abril d'11 a 13 h i de 17 a 19h. També el dia 28 d'11 a 13 h. Si la fas de manera presencial, es farà l'entrega el mateix dia.

EL PATRIMONI DE LA PEDRA SECA

Falçons, veremalls, rampins, són noms que corresponen a utensilis propis del món de la vinya. Avui són paraules i eines oblidades, mots enterrats en l’oblit que ens apropen a la memòria d’aquest conreu, a una vida rural, de treball de camp, sempre manual. Avui, tanmateix, encara resten en el nostre entorn destacables vestigis d’aquell paisatge vitícola, les construccions de pedra seca. Entossudides a desafiar els estralls del progrés, reclamen un treball de catalogació i conservació per preservar un record a les infinites rengleres de ceps que ocupaven aquestes terres i s’enfilaven costers amunt, sobre els vessants més difícils de Collbaix. En els segles XVIII, XIX i primers del XX  la vinya era mestressa del nostre paisatge i donava feina a molts pagesos.

Precisament, la caminada d’enguany ens acosta a una zona on s’observa un important contingent d’aquests testimonis del treball de la vinya, on les pedres encaixen a la perfecció, com un immens puzle. Parets per afaiçonar les feixes, elegants barraques i diverses tines ressalten entre camps i boscos, i ens recorden la feina dura que suposava aquest conreu. La caminada s’endinsa en la zona oriental de Collbaix, a ponent del terme, on sovintegen magnífiques mostres d’aquestes construccions. Més al nord es passa per les tines de can Server, un exemple de les tines associades a un mas.

Si us decidiu per la caminada llarga, descobrireu un atractiu senderó que perfila el puig de Sant Daniel, a la confluència de la riera de Fonollosa amb el riu Cardener. En aquest puig s’assentà l’antiga església de Sant Daniel de Palou.

Consells i advertiments

- El camí està marcat amb cintes i senyals.
- Alerta amb els vehicles que es puguin trobar en el recorregut.
- Respecteu l’entorn i no tireu deixalles. En els avituallaments hi trobareu
contenidors.
- Si per algun motiu voleu abandonar la caminada, cal que ho feu en el control
més proper.
- Si us acompanya un gos, cal portar-lo lligat.

Notes de l’organització

- En cas de mal temps o causa de força major l’organització es reserva el dret de
suspendre o modificar la caminada.
- L’organització no es fa responsable dels accidents. No obstant, hi haurà servei
d’assistència i control, i tots els participants disposaran d’assegurança que es cobrirà
amb el preu de la caminada.
- El personal de l’organització anirà degudament identificat.
- Participar implica acceptar les normes.

Recorregut de la 28a caminada popular
Recorregut de la 28a caminada popular