Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arriba la Setmana de la Mobilitat Sostenible plena de novetats

El diumenge 17 de setembre es tallarà la circulació del carrer Major per fer-hi diferents activitats. S’impulsarà també una prova pilot del projecte “Bus a Peu”
Arriba la Setmana de la Mobilitat Sostenible plena de novetats.

Pots anar al calendari d'activitats prement aquí

A partir d’aquest dissabte, 16 de setembre, i fins al dissabte següent, 23 de setembre, Sant Joan de Vilatorrada s’endinsa en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. Enguany, estarà carregada per un munt de novetats i activitats que pretenen generar consciència respecte la necessitat de canviar hàbits, moure’s a peu o en bici i reduir l’ús del vehicle privat. Les activitats estan promogudes des de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada i compten amb la col·laboració de Voluntàries Mediambientals, el comerç local del poble, la Policia Local, Protecció Civil i les associacions de famílies de les escoles.

El plat fort de la Setmana de la Mobilitat serà el diumenge 17 de setembre. Durant tot el dia es tallarà el trànsit al carrer Major entre l’Església i l’Ajuntament i s’hi han programat activitats pensades per a tot tipus de públic. En destaquen: paradetes del comerç local amb demostracions, un taller de patins amb un circuit organitzat per l’associació de patins AFERC, un circuit infantil de circulació viària, espectacles familiars i diversos tallers utilitzant equips de mesura de la contaminació de vehicles. Concretament, hi haurà l’espectacle La màquina de contes, de Curuxa Teatre, a les 11:30 hores. Els tallers seran a la plaça de l’Església: Quin soroll fem? Quin aire respirem? amb el suport de la Diputació de Barcelona, i el taller impartit per les Voluntàries Mediambientals anomenat Quantes passes hi ha si vas a peu? Fem salut per nosaltres i pel planeta.   

L’altra novetat de la Setmana de la Mobilitat és la organització d’una prova pilot del projecte en gestació del Bus a Peu. Un estudi que es vol treballar a fons i en estreta col·laboració amb les direccions de les escoles de primària i amb les seves AFAs en els propers mesos, i que té com a objectiu ajudar a les famílies a acostar nenes i nens a la seva escola, bo i fomentant hàbits saludables, creant consciència respecte la contaminació i recuperant el costum d’anar a peu a l’escola, d’una manera còmoda i segura. Es durà a terme els dies 21 i 22 de setembre, i es valorarà amb els participants, entre d’altres, les parades i horaris que millor encaixin amb aquesta possibilitat de servei.

D’altra banda, durant tota la setmana s’aniran fent altres activitats: el 16 de setembre, una caminada cultural per explicar la història de les vies de comunicació i transport del municipi; entre el 15 i el 19 de setembre una exposició sobre vehicle elèctric a la Biblioteca Cal Gallifa amb el suport de l’Institut Català d’Energia; el 20 de setembre una bicicletada popular amb les escoles; i el 23 una caminada al Torrent Fondo amb esmorzar popular al final del recorregut.

Informació sobre l'activitat de patinatge

Uneix-te a la diversió sobre rodes a la Setmana de la Mobilitat!

 • Atenció a tots els petits entusiastes del patinatge! Estem emocionats de convidar-vos a un emocionant esdeveniment de patinatge que hem organitzat especialment per a vosaltres durant la Setmana de la Mobilitat al nostre poble. 

És hora de lliscar, rodolar i gaudir d'una experiència única que us farà sentir lliures i en moviment. Estàs llest per a un dia ple de diversió?

 • Per què unir-se a nosaltres?
 1. Aprèn a patinar: Si ets nou en el patinatge, no et preocupis. Els nostres experts monitors estaran allà per ensenyar-te els conceptes bàsics i ajudar-te a guanyar confiança sobre rodes.
 2. Exercici divertit: El patinatge és una excel·lent manera de mantenir-se actiu mentre t'ho passes bé. Reforçaràs els teus músculs i milloraràs l'equilibri mentre et rius i jugues!
 3. Coneix nous amics: La Setmana de la Mobilitat és una oportunitat per conèixer altres nens del teu poble que comparteixen el teu interès pel patinatge. Fer nous amics és una part emocionant de l'experiència!
 4. Proves emocionants: Hem preparat diferents jocs i un emocionant circuit d'obstacles perquè puguis desafiar-te a tu mateix i demostrar les teves habilitats en patinatge. 
 5. Seguretat primer: La teva seguretat és la nostra prioritat. És essencial per practicar activitats de patinatge l’ús adequat d’elements de seguretat, sense aquests no es podrà dur a terme l’activitat.
 • Què cal que portis?

-   El teu propi parell de patins o scooter patinet.

-   Roba còmoda i adequada per al patinatge.

-   Un casc de bicicleta.

-   Genolleres, colzeres i altres elements de seguretat per a la teva protecció.

-   Una ampolla d'aigua per mantenir-te hidratat.

Calendari d'activitats

16 de setembre

 • Caminada cultural. 9:30 hores a la plaça de la Ludoteca. Història de les vies de comunicació i transport del municipi. Cal inscripció prèvia trucant al 938767173.

17 de setembre - Tancament del carrer Major a la circulació dels vehicles

 • Mercat local i demostracions de ball. De 10 a 13 hores a la plaça Major.
 • Circuit infantil de circulació viària. De 10 a 13 hores a la plaça de l'Església
 • Circuit de patins amb monitors per a totes les edats. De 10 a 13 hores al carrer Major. Cal portar els patins.
 • Taller: Quin soroll fem? Quin aire respirem? De 10 a 13 hores a la plaça de l'Església.
 • Taller de Voluntàries Mediambientals: "Quantes passes hi ha si vas a peu? Fem salut per nosaltres i pel planeta". De 10 a 13 hores a la plaça de l'Església. Mapa interactiu per convidar a les persones a mesurar en passes i temps diferents recorreguts pel poble. A la carpa hi haurà una mostra diverses activitats del col·lectiu, cendrers de butxaca i un petit taller perquè els infants dibuixin "El seu carrer ideal".
 • Espectacle familiar: "La màquina de contes" per Curuxa Teatre. A les 11:30 hores a la plaça Major.

20 de setembre

 • Bicicletada popular amb les escoles. Inici a les 9:30 hores a l'aparcament de l'avinguda Torrent del Canigó. Obert a famílies i personal docent.

21 i 22 de setembre

 • Prova pilot del Bus a Peu. Inici a les 9:30 hores. Amb la col·laboració de la Policia Local, Protecció Civil i persones voluntàries.

23 de setembre

 • Caminada Torrent Fondo. Inici a les 10 hores a l'Ajuntament. Invitació a esmorzar al final de la caminada. Cal inscripció prèvia trucant al 938767173. Durada de 2 hores.