Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cal Gallifa s'il·luminarà aquest 2 d'octubre, de color blau amb motiu del Dia Internacional de l'Educació Social

L'objectiu de la jornada és posar de manifest la tasca del col·lectiu per millorar la vida de les persones
Cal Gallifa s'il·luminarà de blau aquest 2 d'octubre de 2021.
Cal Gallifa s'il·luminarà de blau aquest 2 d'octubre de 2021

Sant Joan de Vilatorrada se suma aquest 2 d'octubre a la proposta del Col·legi d’educadores i educadors socials de Catalunya (CEESC) d'il·luminar un edifici de color blau amb motiu del Dia Internacional de l'Educació Social i el 25è aniversari de la professió. L'edifici escollit serà la Sala de Cultura 'Cal Gallifa' La proposta del CEESC es va sotmetre a votació durant el ple del 30 de setembre de 2021, i es va aprovar per unanimitat.

El Dia Internacional de l'Educació Social se celebra des del 2009 i el va designar l'Associació Internacional d'Educadors Socials durant el XVII Congrés Internacional de l'Educació Social. L'objectiu de la jornada és posar de manifest la tasca del col·lectiu per millorar la vida de les persones, l'entorn i la comunitat.

Què és l'educació social?

L'educació social és un dret de la ciutadania, que es concreta en el reconeixement d’una professió de caràcter pedagògic, generadora de contextos educatius i accions mediadores i formatives. La feina de les educadores i els educadors socials es basa a millorar la vida de les persones, en qualsevol dels seus moments vitals, l'entorn i la comunutat.

L'educació social ha estat una de les professions que no s'ha deixat d'exercir ni tan sols en el temps de confinament més estricte (en molts casos presencialment, exposant-se sense equips de protecció fins ben avançada la pandèmia) i en la qual ha crescut una tensió que s'arrossega d'anys i que provoca situacions de molta vulnerabilitat i seqüeles importants entre professionals. Amb o sense situacions excepcionals com les d'aquests dos anys, al llarg de les 24 hores del dia dels 365 dies de l'any hi ha professionals de l'Educació Social que exerceixen, massa sovint, amb unes condicions laborals precàries i una baixa valoració social.

El 2 d'octubre de 2020, l'Ajuntament de Lleida, a petició de la Junta delegada del CEESC a Lleida, va il·luminar de blau la Paeria com a reconeixement a la tasca feta pels educadors i les educadores socials en temps de pandèmia. Fruit d'aquesta iniciativa, aquest any el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) ha volgut estendre-la arreu de Catalunya.