Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Informació ampliada de la Policia Local sobre els comportaments incívics durant la Festa Major

Informació ampliada sobre el comunicat de l'equip de govern
Un dels desperfectes durant una de les nits de Festa Major.
Un dels desperfectes durant una de les nits de Festa Major

La regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat i tot l’equip de govern agraeix la tasca feta per la nostra Policia Local durant aquesta Festa Major. Ha estat una Festa Major amb les restriccions d’aforament dictades pel PROCICAT a causa de la pandèmia de la Covid-19. Els actes s’han desenvolupat correctament i amb total seguretat, sent un èxit de participació vist les restriccions.

No obstant això, hem de condemnar els actes incívics que s’han produït per una gran quantitat de joves vinguts d’altres poblacions amb intenció de fer botellón i provocar desordres públics. Més de 500 joves es van concentrar en la població dispersos per molts punts del municipi provocant baralles, danys al mobiliari, robatoris amb intimidació i contra la propietat. La nostra Policia Local, amb tres patrulles en el torn de nit, va quedar desbordada per la gran quantitat d’incidents que es van succeir durant les nits dels dies 23, 24 i 25 de juny.

En una nit es van rebre més de 100 trucades requerint la presència policial, les quals van ser ateses per ordre de prioritat, quedant molts serveis sense poder ser atesos degut a la gran demanda de situacions a tractar.

La Policia Local va procedir a la detenció de dos individus per robatoris amb violència i intimidació. Aquests actuaven assaltant a altres joves a punta de navalla, robant-los els diners i telèfon mòbil. També es van denunciar diverses persones administrativament que van intervenir baralles tumultuàries en diversos punts de la població, una d’elles amb llançament de cadires d’una terrassa i barres de ferro.

Grups de joves dispersos per la població fent botellón i provocant molèsties veïnals, joves que aprofitant la superioritat en número vers la policia,  van aprofitar per llançar objectes i propinar insults a les patrulles policials aprofitant l‘orografia del terreny (escales i rampes d’accés de la zona fira i cementeri a la zona de l’Escola de Música i Espai Jove), posant en perill la integritat  dels agents. Altres van marxar dels bars situats a l’Avinguda Torrent del Canigó sense pagar.

Es va anar en auxili d’una dotació del SEM amb ambulància, que algú va requerir el seu servei i un grup de joves van rodejar i colpejar l’ambulància, posant en perill la integritat dels tècnics del SEM. La policia va dispersar a aquests joves que eren superiors en número.

A l’Avinguda Montserrat van rebentar les persianes de les portes de més de sis comerços,  provocant danys importants. Van atendre l’alarma de robatori de l’Escola Ametllers, on van entrar robant ordinadors i van provocar danys.

La Policia Local va quedar desbordada, no va tenir els reforços deguts i reclamats a Mossos d’Esquadra, ja que segons van assegurar, es trobaven també desbordades atenent els requeriments d’altres poblacions del Bages.

El cap del departament de Policia Local, en representació de tots els agents, lamenta els fets succeïts i posa de manifest la impotència per no poder atendre i resoldre tots els requeriments d’aquestes nits;  i anima als ciutadans afectats a què presentin la corresponent denúncia com a víctimes de furts, robatoris i dels danys. D’aquesta manera podran continuar treballant i investigant per poder identificar als autors.

D’altra banda, la Policia Local ha realitzat diligències policials informatives per un presumpte delicte de desordres públics, les quals han estat derivades al cos de Mossos d’Esquadra perquè les investiguin, ja que creuen que existeix un patró concret d’un grup de joves d’altres poblacions que es dediquen a visitar les festes majors dels pobles per cometre actes delictius i vandàlics. La Policia Local ha detectat i identificat una trentena.

L’equip de govern  manifestem i donem el nostre suport a la tasca duta a terme per la nostra Policia Local i els felicitem per la seva dedicació i professionalitat demostrada. Cal recordar que la policia ha d’actuar sempre dintre dels paràmetres de proporcionalitat, congruència i oportunitat en defensa dels drets i llibertats de la ciutadania, vetllant sempre  per la seva seguretat.