Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Concentració contra la violència sexual i el terrorisme masclista

S'ha produït aquest dijous 4 de novembre a les 19.00 h
Concentració d'ahir.
Concentració d'ahir

L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha convocat una concentració aquest dijous a les 19.00 h a la porta de l'Ajuntament contra la violència sexual i el terrorisme masclista.

La brutal agressió sexual a una noia de 16 anys a Igualada és un de molts casos de violència masclista que estem vivint durant aquest 2021 i fa anys ençà. És per això que hem de dir prou a aquesta xacra i ho hem de dir ben alt. Us adjuntem el manifest que vam llegir ahir i la cançó que vam escoltar en homenatge, anomenada Epístola Feminista:

PROU VIOLÈNCIA MASCLISTA!

Manifest de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada contra la brutal agressió sexual patida per una menor d'edat a Igualada el passat 1 denovembre.

La matinada del passat 1 de novembre, una jove de 16 anys va ser brutalment agredida, violada i vexada a Igualada, de retorn a casa. Davant d'aquests fets, l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada vol expressar amb contundència la seva indignació i rebuig més absoluts. La violència masclista és una xacra contra la que hem de lluitar amb tolerància cero en tots els àmbits, sigui tant a l’espai públic com al privat, tant per part de la parella com de l’exparella, tant per part de coneguts com de desconeguts. La violència masclista és inadmissible en totes les seves expressions i formes. Les dones no som objectes d´ús, les dones som ciutadanes lliures. Lliures de sortir al carrer amb qui vulguem, quan vulguem i en l’estat que vulguem sense que això suposi cap tipus de perill per a la nostra integritat. Som lliures perviure, i volem viure segures.


Des de que hi ha registres han estat assassinades 1.117 dones i 44 infants. En els darrers tres anys a Espanya s’han interposat 1.743.680 denúncies per violència de gènere i 452.095 ordres de protecció. Segons l’Observatori de la Igualtat de Gènere de l’Institut Català de les Dones, l’any 2019 es van registrar 1.899 delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual, produint-se un increment del 13,2% respecte l’any anterior. L’edat més freqüent de les víctimes de delicte contra la llibertat i la indemnitat sexual va ser d’entre els 11 i els 20 anys id els agressors entre 21 a 30 anys.

Així mateix, la Fiscalia General de l’Estat va alertar a la Memòria Anual de 2019 sobre l’augment de la violència i els delictes de naturalesa sexual de nois menors d’edat a noies menors d’edat, i també va assenyalar l’augment, de més del 55%, de casos d'assetjament sexual a menors a internet.

Cadascuna de les dones violentades són l'evidència que vivim en un sistema encara masclista i patriarcal que limita la llibertat plena a les dones. Les dones són, som, ciutadanes de ple dret i tenim dret a viure la nostra vida lliurement sense que s’exerceixi contra nosaltres cap mena de violència pel fet de ser dones.

Sant Joan de Vilatorrada reafirma el seu compromís amb el feminisme i la lluita contra la violència masclista i la igualtat efectiva entre dones i homes. Només una societat on les dones no pateixin violència per ser dones serà considerada completament lliure. Nomésuna democràcia lliure de violència masclista és una democràcia plena.

Alt i clar: NI UNA MÉS, NI UNA MENYS. ENS VOLEM VIVES I LLIURES!
Sant Joan de Vilatorrada,
4 de novembre de 2021