Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

BAN d'Alcaldia: Zones permeses i prohibides de llançament de petards

BAN d'Alcaldia: Zones permeses i prohibides de llançament de petards.

Jordi Solernou Vilalta, alcalde de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada

FAIG SABER:

  • Que donat l’alt risc d’incendi, només es permetrà el llançament d’elements pirotècnics controlats en les zones del municipi que es troben marcades en gris al plànol adjunt. En la resta de zones queda totalment prohibit.
  • Que per seguretat, es restringeix durant la revetlla de Sant Joan l’ús de Pirotècnia de coets, focs d’artifici i elements pirotècnics dels quals no es controla el destí en el llançament en tot el terme municipal de Sant Joan de Vilatorrada.

I, a més,

Davant de les altes temperatures i l’elevat risc d’incendi, i d’acord amb la normativa sobre prevenció i protecció contra incendis forestals, resta prohibit a tots els terrenys forestals del nostre terme municipal, siguin o no poblats d’espècies arbòries:

  • Encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat independentment de la seva finalitat, a excepció de les activitats expressament autoritzades.
  • Llençar objectes encesos.
  • Abocar escombraries, runa, restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa d’inici o propagació d’un foc.
  • Llençar coets, globus, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc.

De tota manera, els coets i els petards no només suposen un risc en matèria d’incendis, sinó que també connoten molèsties a persones amb sensibilitats auditives, autisme o problemes de cor, així com també als animals. Des de l’Ajuntament apel·lem a la responsabilitat individual.