Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de Sant Joan de Vilatorrada aprova el cartipàs, les dedicacions i retribucions

L’alcalde serà l’únic amb dedicació exclusiva i la resta de regidors oscil·laran entre les 15 i 13 hores
Ple municipal.
Ple municipal

Aquest dimarts 18 de juliol s’ha dut a terme el ple municipal extraordinari a l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada per aprovar el cartipàs de la legislatura 2023-27 i les dedicacions, retribucions i indemnitzacions del conjunt de regidores. La proposta s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (Alternativa per Sant Joan i Compromís amb Sant Joan) i del grup municipal de Junts (12 en total) i 5 vots en contra per part del PSC i Esquerra Republicana de Catalunya.

L’alcalde, Jordi Solernou, serà l’únic amb dedicació exclusiva i la resta de regidors oscil·laran entre les 15 i 13 hores. El sou de l’alcalde serà de 43.500 euros bruts anuals i el sou dels regidors serà entre 10.400 i 12.000 euros bruts anuals, depenent de la dedicació de cadascún d’ells. L’alcalde ha puntualitzat que es tracta d’un increment salarial molt més baix del corresponent respecte el 2011, l’última vegada que es va modificar el sou de l’alcalde, que va passar de les 32,5 a les 37,5 hores setmanals. L’equip de govern i Junts consideren que és un augment “proporcional a l’augment del nivell de vida actual i sempre tenint en compte que sigui igual o inferior a l’augment que han tingut els treballadors de l’Ajuntament durant aquests 4 anys, mai per sobre”. D’altra banda PSC i ERC argumenten el seu vot en contra per l’augment de 3.500 euros anuals per part de l’alcalde i per “menyspreu al sou dels regidors”.

Laura Trench, portaveu d’Alternativa per Sant Joan, és la primera tinent d’alcalde i regidora de Benestar Social, Recursos Humans i Promoció Econòmica; Iban Hortal, portaveu de Compromís amb Sant Joan, és el segon tinent d’alcalde i regidor d’Educació i d’Habitatge; Mariano Hermosilla (AXSJ) és el tercer tinent d’alcalde i regidor de Comerç, de Consum, Turisme i Tecnologies, Organització i Transparència; Núria València (Compromís amb Sant Joan) és la quarta tinent d’alcalde i regidora d’Hisenda, de Serveis Interns i de Joventut. Montserrat Jové (AXSJ) és la cinquena tinent d’alcalde i regidora de Cultura i de Seguretat Ciutadana i Mobilitat.

Silvia Barrios (Compromís amb Sant Joan) és la regidora d’Infància, de Feminismes i LGTBI i de Cooperació i Ciutadania. Marc Barons (AXSJ) és el regidor d’Urbanisme i d’Obres i Manteniment; Toni Dorado (Compromís amb Sant Joan) el regidor de Medi Ambient i Acció Climàtica, i Participació i Barris. Adrià Clotet (AXSJ) és el regidor d’Esports.