Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa de la Primavera 2022 - 27a Caminada Popular a Sant Joan de Vilatorrada

Descobrirem el paisatge i història del Pla de les Torres
Festa de la Primavera 2022.
Festa de la Primavera 2022

Aquest 2022 hem recuperat la caminada de la Festa de la Primavera després de dos anys sense celebrar-se de la manera habitual, amb el desig d’apropar a tothom l’entorn natural del nostre municipi. D’aquesta manera hem volgut mantenir les opcions de caminada curta i llarga per adaptar-la a tots els públics.

Enguany el nostre desig ha estat posar en valor l’entorn natural, paisatgístic i històric de la plana de les Torres. Hem aprofitat aquesta oportunitat per a fer-nos ressò del seu valor ambiental i social, com a eina per contribuir a la salut i el benestar de les persones. La seva proximitat a entorns urbanitzats li atorga el paper fonamental de pulmó verd, oxigen imprescindible per a una vida de qualitat. Precisament la pandèmia que hem patit, més que mai, ha posat sobre la taula la necessitat de mantenir i conservar aquest espai. Per tant, la seva salvaguarda és avui un compromís ineludible que hem d’adoptar entre tots, assolible a partir del seu coneixement i la seva estima.

La caminada 2022 s'ha desplegat entre conreus cerealistes, boscos i aiguamolls, els ambients característics del pla de les Torres, la millor mostra representativa del paisatge característic del Pla de Bages. Un patrimoni natural acompanyat de testimonis històrics, com les masies de les Torres i els Casals, el santuari de Joncadella i l’ermita de Sant Francesc, ja dins el terme de Santpedor. Precisament a la primavera, la verdor dels camps cerealistes i la florida de moltes plantes proporciona un entorn cromàtic encisador, acompanyat d’un ampli registre sonor dels cants de molts ocells, com el cruixidell, la merla, o les bellugadisses mallerengues.

 

FITXA TÈCNICA

Hora de sortida: 8:30 h

Lloc: Davant de cal Gallifa

Caminada curta: 11 km

Caminada llarga: 14,800 km

Desnivell: 200 m

Comissió tècnica: Jordi Planell i Marc Vilarmau