Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sant Joan consciencia els infants en la necessitat de reduir residus a través d’una jornada lúdica al carrer

Les activitats impulsades s’emmarquen en la commemoració del 20 de novembre, Dia Internacional dels Drets dels Infants i la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
L’Ajuntament de Sant Joan consciencia els infants en la necessitat de reduir residus a través d’una jornada lúdica al carrer.

Coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i el Dia Internacional dels Drets dels Infants, les regidories d’Infància i Medi Ambient i Acció Climàtica sumen esforços impulsant diverses activitats durant tota la primera quinzena de novembre que han tingut el seu punt àlgid el dissabte 18 de novembre amb activitats centrades en el joc a les places. 

La regidora d’Infància, Sílvia Barrios, i el de Medi Ambient i Acció Climàtica, Toni Dorado, coincideixen a remarcar “la necessitat de pensar i construir un poble amb ulls d’infants. Els nens i nenes estan al centre de moltes decisions de l'Ajuntament, però la necessitat de tenir espais oberts, sans i verds per poder jugar, és una prioritat de les nostres regidories. Ho fem amb múltiples projectes en el dia a dia, i en aquesta ocasió també sensibilitzant sobre la importància del joc unida a la necessitat de reduir residus”. 

El gruix d’actes han tingut lloc en una matinal d’activitats el 18 de novembre al centre del poble. D’una banda, es proposa als infants fer-se seves les places i els carrers amb activitats de jocs d’habilitat, equilibri i un circuit infantil de circulació viària. També durant el matí s'han dut a terme dues activitats de caràcter mediambiental: el Joc dels Residus promogut per Voluntàries Mediambientals i la Mancomunitat del Cardener; i el taller gratuït Reparatruck, una furgoneta mòbil de l’entitat Solidança en la que s’ensenya als participants a reparar petits aparells elèctrics i electrònics per donar-hi un nou ús.

Els actes es completen amb altres activitats per conscienciar sobre la necessitat de prevenir en la generació de residus, reutilitzant productes, i reparant petits aparells. Fins el 10 de novembre la Biblioteca Cal Gallifa ha acollit l’Exposició Reduïm Residus, en la que hi ha hagut visites guiades per part de les escoles de primària.