Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sant Joan posa en marxa el projecte ‘Entén el teu poble’, per millorar la comunicació amb els infants amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA)

Es tracta d’un projecte participatiu que s’iniciarà amb la creació d’un grup de treball on s’inclouran famílies d’infants amb TEA i comptarà amb l’assessorament de l’associació Asperger Catalunya Central
L’Ajuntament de Sant Joan posa en marxa el projecte ‘Entén el teu poble’, per millorar la comunicació amb els infants amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA).

La regidoria d’infància de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada engega el projecte ‘Entén el teu poble’ amb l’objectiu d’aconseguir facilitar la identificació dels llocs públics del municipi i fer més inclusius actes i festivitats municipals als infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

La iniciativa, sorgida arran de diverses reunions amb famílies d’infants amb TEA, i que compta amb l’assessorament tècnic de l’associació Asperger Catalunya Central, s’iniciarà amb la creació d’un grup de treball que servirà d’assessorament en el disseny de les accions incloses en el projecte i d’anàlisi dels resultats.

Una vegada constituït el grup, s’exposarà a les famílies les primeres propostes previstes per l’Ajuntament, per tal de validar-les i detectar possibles noves necessitats i àmbits d’actuació.

Entre les propostes preparades des de la regidoria destaquen la senyalització d’espais i edificis públics amb pictogrames senzills que identifiquin un lloc, una acció, un objecte, etc., i la recerca de la millora en la inclusió d’aquests infants als actes i festivitats locals. En aquesta línia, ja al passat mes de gener, en cavalcada de reis, es va habilitar un tram sense música perquè aquestes famílies gaudissin d’un espai més tranquil.

Tal com indica el regidor d’infància, Àngel Sáez, “fer d’aquest projecte un projecte participatiu és primordial per assegurar que les accions i propostes dissenyades vagin en la línia de les necessitats específiques de les persones amb TEA i les seves famílies al municipi”.

Durant els pròxims dies es farà pública tota la informació a través de la pàgina web municipal perquè les famílies interessades a formar part del grup de treball s’hi puguin inscriure.