Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa Major de Sant Joan de Vilatorrada esdevé un èxit amb les noves propostes

Els canvis d’ubicació i formats han tingut una resposta positiva de la ciutadania
La Festa Major de Sant Joan de Vilatorrada esdevé un èxit amb les noves propostes.

Aquest dimarts s’ha posat punt final a la Festa Major de Sant Joan de Vilatorrada. Quatre dies de festivitat amb els carrers plens de ciutadans i ciutadanes gaudint dels concerts i esdeveniments que s’han dut a terme. Enguany, des de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada s’havien implantat noves propostes i canvis que han tingut una resposta positiva per part de la ciutadania.

La gran novetat d’enguany ha estat la ubicació dels concerts i dj’s del dia 23. Mentre que a la plaça Major es van mantener els tradicionals concerts d’orquestres, aquest any a càrrec de l’Orquestra Montgrins, la resta d’actuacions que es feien al passeig del Riu es van traslladar al solar de davant la plaça de la Igualtat. El grup de versions La Selva i la Dj Enka van tenir una molt bona acollida i la zona va comptar amb tres casetes per a consumir menjar i beguda, gestionades per tres entitats del municipi: la SCCR La Verbena, Vilatorrats Grup i Bailoteo Events. La regidora de Joventut, Núria València, s’ha mostrat satisfeta del canvi i ha volgut agrair “la implicació des del primer moment de les tres entitats i la seva aposta per aquest nou canvi de model en la Festa Major. La nova ubicació és un espai molt obert que permet més capacitat de gent, és més segur i ens ha permès tenir un públic molt més divers que joves i adults puguin gaudir com cal les festes del municipi”.

Els principals actes

El primer dia de Festa Major va començar amb actes innovadors al municipi. Al matí, l’entitat Vilatorrats Grup va organitzar per primera vegada una baixada d’andròmines que va començar al carrer Doctor Tarrés i baixava fins a la plaça de la Pau. Amb la participació de 14 andròmines, tots els carrers estaven plens de gom a gom de veïns i veïnes gaudint de l’activitat, i amb un final de festa a la plaça de la Pau per a tothom.

A la tarda, el Grup Artístic Les Oliveres va dur a terme una actuació a Cal Gallifa que també va tenir una molt bona recepció. Al vespre, La Verbena va celebrar el 70è aniversari de l’Esbart i els 40 anys de la colla de geganters de l’entitat amb una Nocturnada que comptava amb una cercavila pels carrers centrals del municipi i que va acabar amb una mostra de les activitats de La Verbena a la plaça Major. Una plaça Major que va acollir la festa del 40è aniversari de Ràdio Sant Joan, amb l’actuació del discjòquei Albert Malla, qui va fer un repàs musical de les dècades dels 60, 70, 80, 90 i fins als anys 2000. “Era la primera vegada que fèiem una festa dels anys 80 i la resposta de la gent ha estat molt satisfactòria, amb la plaça Major plena de gent ballant i gaudint en un ambient sa on hi havia gent de totes les generacions, joves i grans”, ha explicat l’alcalde, Jordi Solernou.  

Després de revetlla, els actes dels dies 24 i 25 de juny a la gespa del Parc Catalunya han estat la cirereta del pastís a la Festa Major d’enguany. El dia 24, l’humorista Gerard Jofra, fill del també humorista Eugenio, va fer el seu espectacle on homenatja al seu pare. A continuació, la Camerata Bacasis, conjuntament amb la cantant Marta Trujillo i el disck-jockey DJ Arzzett van dur a terme l’espectacle ‘Electrobacasis’, amb una gran acollida. “És un espectacle únic amb una varietat musical que ha permès a tothom poder passar una bona nit de Sant Joan”, afirma Montse Jové, regidora de Cultura. Les festes van finalitzar amb el musical El Petit Príncep, amb l’adaptació del Xavier Mestres i l’Escola Municipal de Música. Els tres actes van comptar amb més d’un miler de persones.

I així, conclou la Festa Major, però la festa encara no ha acabat. Aquest dissabte, l’Associació Cultural Andalusa Esperanza Macarena del Bages organitza una festa flamenca a Cal Gallifa. I els dies 5, 6 i 7 de juliol se celebra la 44ª edició de les Festes del Sector Llobet. Enrere queden les festes del Sector Nord i Costa Rodona i la Festa Major Infantil, celebrades totes amb gran èxit durant la primera meitat de juny.