Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Joan celebra la XXV edició dels Premis Pòdiums per a grups joves de música de cambra

L’edició d’enguany ha estat marcada per la gran qualitat dels participants. En dues de les tres categories el jurat ha atorgat premis d'accèssit.
Sant Joan celebra la XXV edició dels Premis Pòdiums per a grups joves de música de cambra.

Sant Joan de Vilatorrada ha celebrat aquest dissabte la vint-i-cinquena edició dels Premis Pòdiums. Es tracta d’uns premis adreçats a grups joves de música de cambra promoguts per l’Escola Municipal de Música de Sant Joan de Vilatorrada i la Regidoria d’Educació del municipi. Els premis es distribueixen en tres categories segons l’edat: la C per a menors de 18 anys, la B fins a 23 anys i la categoria A per joves entre 24 i 30 anys.

El certamen pretén posar en valor el talent jove a més de donar-los una oportunitat per iniciar-se en circuits professionals. Al llarg de les edicions celebrades, els Premis s’han consolidat i han guanyat renom. Enguany han participat grups d’arreu de Catalunya, de la Cerdanya francesa i de l’Aragó.

El Jurat de la XXV edició dels Premis ha estat format pel compositor santjoanenc i fundador de l’Escola, Agustí Charles; el violinista i director de la Jove Orquestra de la Catalunya Central, Gabriel Coll; i el trombonista i director i professor de l’ESMUC, Daniel Perpiñán. Els premis varen ser entregats el mateix dissabte després del conjunt d’actuacions dels participants. Tots tres professors han ressaltat la complexitat de l’edició donada l’alta qualitat dels dotze conjunts participants en les tres categories.

Per aquest motiu el jurat va valorar i considerar necessari d’atorgar, de manera excepcional, dos premis d'accèssit. A la Categoria A, el premi ha estat pel Dúo Naktê format per Victor Orts Langa, saxòfon i Julen Murga Olabegoya, acordió. I un accèssit a aquesta categoria pel Trio Kórena, format per Cristina Parés González, violí, David Carmona González, clarinet i Neus Sánchez Ribalta, piano. A la Categoria B, els guanyadors han sigut el Dúo Elysium, format per Eduard Moya Crespín, viola i Oriana Larisa Kemelmajer Alías, piano. En aquesta també s’ha atorgat un accèssit per al trio format per la violinista Clàudia López Muñoz, la violoncel·lista Candela Puigbò Rincón i el pianista Pol Requena Bolea. Finalment, pel que fa a la categoria C, han resultat guanyadors el duet de piano format per Mario Blasco Pavón i Ruggero Bougleux Buttà.

Als conjunts guanyadors se’ls facilita l'oportunitat de poder tenir les primeres experiències com a músics professionals amb concerts remunerats. Els cinc grups duran a terme un concert dins el Cicle de Concerts de Tardor al Mas Sant Joan aquest any 2024. A més els guanyadors de la Categoria A tindran també un concert remunerat en la “XXII Temporada de Concerts de Cambra del Foment Mataroní” l’hivern de 2025, organitzat i cedit per Foment Mataroní. I els de la Categoria B en tindran un dins del “Festival Arts per la vida 2025” del Monestir de Sant Llorenç a Guardiola de Berguedà, organitzat i cedit per l’Associació Civitas Cultura.

L’Escola Municipal de Música i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada es mostren molt satisfets per tot el desenvolupament de la jornada musical d’aquest dissabte passat i ressalten l’afluència de públic que ha assistit durant tot el concurs i que ha aplaudit les actuacions dels grups aspirants.