Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participa en el Projecte d'Actuació Municipal (PAM)

Sessió participativa el 4 de juliol
Participa en el Projecte d'Actuació Municipal (PAM).

El Pla d'Actuació Municipal (PAM) és el full de ruta de l’acció del govern municipal que els ajuntaments elaboren a l’inici de cada mandat. El Pla, doncs, recull els projectes i accions que es desenvoluparan per complir amb els compromisos del consistori amb la ciutadania.

PAMPAM

L’elaboració del PAM parteix de l’Acord de Govern dels partits polítics que componen l’Equip de govern de cada mandat. Aquest document es treballa en una primera fase políticament, per acabar de definir els Eixos i els Objectius estratègics del PAM. En una segona fase s’obre aquest procés de participació per escoltar a tota la ciutadania i organitzacions de la vila. En una tercera fase, es defineixen els objectius i accions tècniques amb els referents dels diferents àmbits municipals que es deriven d’aquest eixos i objectius estratègics,

  • És un document estratègic que concreta el programa polític en un pla per a la gestió i execució del mandat electoral.
  • És un document de compromís amb la ciutadania perquè és el full de ruta per acomplir el programa electoral. I perquè s’aprova, es comunica i es fa el debat ciutadà per escoltar i recollir les seves aportacions.
  • És una eina pel lideratge i necessita lideratge. Ens ha de permetre posar el focus i alinear les polítiques, els plans sectorials i els projectes als objectius de ciutat.

Els eixos i objectius del PAM que es proposen són:

1 - Potenciar les polítiques que facin front a l’emergència climàtica, mitiguin els seus efectes, garantint un espai públic ben cuidat.

2 - Millorar la qualitat de vida de la ciutadania en tot el seu cicle de vida, garantint-ne la cohesió i els drets socials, la plena igualtat i el respecte de la diversitat.

3.- Enfortir les polítiques de dinamització econòmica per tal de generar ocupació.

4.- Construir un poble generador d’oportunitats socials, culturals, esportives i educatives per a totes les edats.

5.- Potenciar el bon govern, que contribueixi a la implicació de la ciutadania, amb un Ajuntament transparent i avançat digitalment.

Ens trobem en fase d’elaboració del PAM 2023-2027 internament definint eixos, objectius estratègics i objectius tècnics. I a nivell participatiu iniciem el procés amb aquest espai de participació online que estarà actiu fins el dia 15 de juliol i amb un debat ciutadà obert a tothom que ho desitgi.

 

Debat ciutadà sobre el PAM

De 18.30h a 20.30h

Aula polivalent Espai Jove

Us agrairíem que us inscrivíssiu al següent enllaç.

 

Si voleu participar online, ho podeu fer en aquest enllaç.