Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ple municipal del 28 d'octubre de 2021

Segon ple presencial des de la pandèmia
Ple municipal 28 d'octubre.
Ple municipal 28 d'octubre

L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada va aprovar inicialment ahir en el ple ordinari del mes d’octubre l’ordenança municipal reguladora de la intervenció en actes d’ús del sòl i d’edificació.

Es tractava d’una ordenança desfasada i amb aquesta aprovació d’ahir s’actualitza als temps actuals després de 15 anys sense modificar-se. La nova ordenança facilitarà els tràmits i gestions per part d’empreses i particulars i també de l’Ajuntament amb relació a l’ús del sòl. Tots els grups municipals han votat a favor a excepció de Ciutadans, que s’ha abstingut. L'ordenança es va traslladar al Col·legi oficial d’arquitectes de Catalunya (COAC), al Col·legi d’arquitectes tècnics (delegació Bages-Berguedà), al Col·legi d’enginyers industrials, al Col·legi oficial d’enginyers tècnics de Manresa, a la Cambra oficial de comerç i indústria de Manresa, al Gremi de constructors d’obres de Manresa, així com a les empreses del ram de la construcció de la zona, a les quals també se les va convocar a una sessió informativa, totes elles com a entitats els fins de les quals guarden relació directa amb el text a aprovar. Van considerar l'ordenança molt completa i no van considerar necessari fer cap aportació.

D’altra banda, també s’ha aprovat el document de Normes d'Organització i Funcionament de Centre (NOFC) del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de Sant Joan de Vilatorrada i s’ha dut a terme l’aprovació dels dies festius amb obertura comercial autoritzada a Sant Joan de Vilatorrada els anys 2022 i 2023.

Pel que fa a les mocions, el ple va aprovar la moció en defensa d’uns serveis públics d’educació i cultura dignes i de qualitat, presentada per Compromís amb Sant Joan i on s’insta al Departament d’Educació augmentar les places de cicles formatius, modificar criteris d’accés, participar com ajuntament a la Taula de la Formació del Bages, accelerar els tràmits per obrir la sala d’estudi al municipi entre el primer i el segon trimestre de 2022 i ampliar l’horari de la Biblioteca Cal Gallifa a partir de gener fins a tenir els mateixos anteriors a la pandèmia de la Covid-19.

També ha tirat endavant la moció contra l'increment de preus de l'electricitat, presentada per Esquerra Republicana, on es demana, entre d’altres, que continuï l’aposta del municipi per l’eficiència energètica.