Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reciclar l'oli és molt fàcil!

A la cuina, separa l'oli usat
Punts de recollida i campanya de reciclatge de l'oli.
Punts de recollida i campanya de reciclatge de l'oli

Des de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada i la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, juntament amb l’Agència de Residus de Catalunya, s’ha portat a terme una campanya de conscienciació per la millora de la recollida d’oli usat al municipi. Aquesta campanya s’ha iniciat amb el repartiment gratuït d’embuts per la recollida d’oli usat, així com d’imants per la nevera amb informació associada.

Les persones que no van poder recollir l’embut, poden recollir-lo passant pel Punt d’Informació de la planta baixa de l’Ajuntament.

Així mateix, també s’ha dut a terme la renovació i redistribució dels contenidors d’oli usat al municipi, ubicant-los en àrees diferents de les antigues.

Els nous punts de recollida de l’oli usat de cuina són els següents:

  • Carrer Sant Mateu, cruïlla amb passatge Sant Isidre
  • Carrer Farigola, cruïlla amb carrer Puigmal
  • Avinguda Montserrat, cruïlla amb carrer Àngel Guimerà (davant de la farmàcia)
  • Carrer Riu Cardener, cruïlla amb carrer Santuari de Núria (al costat de l’església)
  • Avinguda Torrent del Canigó, cruïlla amb Carrer Manresa
  • Carrer Collbaix, davant de les escoles del Carrer Feixes
  • Carrer Salvador Espriu, cruïlla amb carrer Collbaix (davant de l’escola Collbaix)
  • Carrer 11 de setembre (davant del parc Llobet)
  • Nucli de Sant Martí de Torroella

L’oli vegetal que s’utilitza per cuinar, no s’ha de tirar mai per l’aigüera, ja que és un dels principals contaminants de les aigües residuals urbanes i, per tant, és de vital importància poder-lo separar i reciclar correctament. Això permet reduir la contaminació de l’aigua i del sòl, així com minimitzar les emissions de gasos d’efecte hivernacle, gràcies a la seva revalorització com a biodièsel.

Us recordem que aquest embut es fa servir per recollir l’oli usat, un cop estigui fred, en una ampolla de plàstic. Quan l’ampolla estigui plena d’oli usat diposita-la, ben tapada, al  contenidor taronja, portar-la a la deixalleria o bé portar-la a la deixalleria mòbil. Dins dels contenidors taronges no s’hi pot dipositar oli a granel, ni ampolles de vidre ni brics.

Per a més informació, podeu contactar als Serveis Territorials de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada al telèfon 93 876 41 29.

Separar correctament els nostres residus és un acte de corresponsabilitat, gràcies per la teva implicació!