Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Joan bonificarà un 90% la plusvàlua pels cònjugues i un 60% pels fills

El govern ha passat la proposta en aquest ple del mes de febrer i ha quedat aprovada
Ple del 24 de febrer de 2022.
Ple del 24 de febrer de 2022

El ple de Sant Joan de Vilatorrada ha aprovat aquest mes de febrer en la sessió ordinària la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre l’Increment de Terrenys de Naturalesa Urbana, més conegut com a plusvàlua.

Aquesta modificació permetrà bonificar un 90% la quota de l’impost a favor dels cònjugues i fins a un 60% als seus fills o filles. Anteriorment, la bonificació que hi havia a l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada en l’impost de la plusvàlua era d’un 10%.

El punt ha sortit aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (Alternativa per Sant Joan i el Partit Socialista de Catalunya), Esquerra Republicana de Catalunya i de Ciutadans i l’abstenció de Compromís amb Sant Joan. Junts per Catalunya ha votat en contra. Tant l’abstenció de Compromís com el vot contrari de Junts ve derivat per l’increment del tipus de coeficient i que afectarà la compravenda de pisos.

Suport al poble ucraïnès

En aquest mateix ple, l’alcalde Jordi Solernou va voler començar transmetent el seu suport al poble ucraïnès arran de l’atac de Rússia que va començar la matinada del dijous. L’alcalde va voler fer una menció especial als habitants ucraïnesos del municipi i donar suport a ells i als seus familiars.

A més, Solernou va explicar que ahir al matí va poder parlar amb una representant de l’Associació Ucraïna al Cor del municipi per mostrar personalment i en nom de tot el consistori el seu suport i ajuda en tot el que sigui necessari.