Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Joan de Vilatorrada aprova el protocol local d’actuació davant les violències sexuals en espais públics d’oci

La proposta ha estat aprovada al ple per unanimitat
Ple municipal 11 de novembre.
Ple municipal 11 de novembre

El ple municipal de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada va aprovar ahir per unanimitat el protocol local d’actuació davant les violències sexuals en espais públics d’oci. Amb aquesta aprovació, el municipi és un dels primers a la comarca en tenir el seu propi protocol d’actuació.

Cal tenir present que el Consell Comarcal del Bages té el seu propi protocol, al qual la majoria de municipis de la comarca s’adhereixen.

Segons la regidora d’igualtat Elia Tortolero “per nosaltres era una prioritat poder tenir un protocol que s’ajustés a la realitat del municipi, a les nostres pròpies festes i activitats i que en aquest hi tinguessin molt a dir les entitats del poble, ja que treballar en xarxa és l’única opció per Abordar les violències sexuals en espais d’oci públic, ja que és un dels contextos socials on aquest tipus de violència es manifesta en un alt context i amb una alta impunitat i tolerància”.

L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada a través de la regidoria d’Igualtat organitzarà un acte el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, al Mas Sant Joan on es farà la presentació del protocol i seguidament hi haurà una actuació per part de Nadia Pessarrodona, dissenyada per aquesta ocasió.

La Macroenquesta Estatal de Violència envers la dona (Delegación del Gobierno contra la Violencia de Género, 2020) assenyala els espais públics, 32,0%; els espais d’oci, 17,8% i el transport públic, 8,0% com el segon, tercer i quart lloc on s’han patit violències sexuals per part de no-parelles.

Els objectius del protocol són realitzar un treball transversal i conjunt per a l’abordatge de les violències sexuals; disposar d’una eina coneguda per tots els agents del poble (tècnics, polítics i entitats) per abordar els casos de violència sexuals; i incorporar la mirada LGTBI per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l’homofòbia, la bufòbia i la transfòbia.

D'altra banda, també s'ha aprovat per unanimitat la modificació de crèdit que permet un increment d'aplicacions de despeses en beques escolars i en el conveni del Futsal Athletic Vilatorrada.