Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Joan instal·la un distribuïdor de trànsit a la cruïlla entre els carrers Manresa, Collbaix i Rafael de Casanova

Es canvia el sentit de circulació al carrer Rafael de Casanova en sentit descendent
Imatge del nou distribuïdor de trànsit.
Imatge del nou distribuïdor de trànsit

L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha transformat la cruïlla entre els carrers Manresa, Collbaix i Rafael de Casanova, un dels eixos principals del municipi. S’ha instal·lat un nou distribuïdor de trànsit, circular i remontable amb pilones a l’interior. Fins ara el trànsit de la cruïlla es distribuïa amb semàfors. El canvi que s’ha produït aquesta setmana ja s’estava estudiant fa uns mesos, i les greus avaries que han patit els semàfors últimament, ha accelerat el procés.

El gran avantatge d’aquest canvi de distribuïdor és que permetrà agilitzar el trànsit de la zona. El semàfor era de llarg temps d'espera i sobretot a les hores punta s’acumulava una gran quantitat de vehicles, ja que es tracta d’una zona de pas cap a les escoles d’educació primària del municipi.

També canvia la distribució de carrils i sentits de circulació de la cruïlla. El carrer Manresa i carrer Collbaix passen a tenir un carril menys (de tres a dos). D’altra banda, el carrer Rafael de Casanova (d’un únic carril) canvia el sentit de circulació. Passarà a ser en sentit descendent.

Des de l’equip de govern asseguren que es tracta d’un canvi en fase d’experimentació i que es farà un seguiment exhaustiu i es valorarà l’eficiència d’aquest nou distribuïdor de trànsit per a la cruïlla del carrer Manresa – Collbaix – Rafael de Casanova. És per aquest motiu que, de moment, els semàfors no es retiraran per si és necessari fer de nou alguna modificació.