Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torna el Cicle de Passejades per a la Gent Gran

Una iniciativa de la Diputació de Barcelona
Imatge d'una de les passejades de la temporada passada a Olèrdola.
Imatge d'una de les passejades de la temporada passada a Olèrdola

Torna el Cicle de Passejades per a la Gent Gran impulsat per la Diputació de Barcelona! Sant Joan de Vilatorrada serà la seu de la primera sortida el pròxim 22 de febrer. El 9 de març es visitarà Canyelles i el 12 d'abril, Centelles. Les inscripcions a la primera sortida es podran fer a partir de dilluns vinent, 6 de febrer de 2023, a través del portal web www.inscripcions.cat

Fitxa tècnica de la passejada del 22 de febrer:

Sant Joan de Vilatorrada és un municipi de 10.820 habitants situat a la comarca del Bages, a 3 quilòmetres de Manresa. L’altitud de la població és de 230 metres sobre el nivell del mar i els límits municipals són al nord amb les poblacions de Sant Mateu de Bages i Callús, al nord-est amb Santpedor, a l’est amb Sant Fruitós de Bages, al sud-est amb Manresa i l’oest amb Fonollosa.

Sant Joan de Vilatorrada voreja el riu Cardener i està envoltat pels turons de Costarrodona i Vilatorrada. Travessant el poble de ponent a llevant, hi ha el Torrent del Canigó que ens indica amb el seu curs el Turó de Collbaix, de 554 metres.

Dins del municipi del mateix nom, han coexistit al llarg de la història dos pobles d’origen rural i agrícola, Sant Martí de Torruella i Sant Joan de Vilatorrada, de caràcter més urbà pel seu desenvolupament industrial i de serveis.

Característiques de l'itinerari

El recorregut s’inicia a la Fàbrica Cal Gallifa, se segueix un petit tram de riu, passem pel Mas Llobet i deixem la zona urbana per enfilar-nos sota la muntanya de Collbaix. Gaudirem de les vistes sobre Montserrat  i de les vinyes i oliveres.

Anirem vorejant la muntanya i baixarem caps torrent vora Sant Marta per retornar al poble vorejant el Mas Vilatorrada.

El recorregut és de 8 quilòmetres amb un desnivell de 150 metres.

Temporització de la passejada

09:45   Trobada a la Sala de Cultura Cal Gallifa i esmorzar (Els autocars descarreguen el passatge i es dirigeixen a l’aparcament de la zona esportiva)

10:15   Sessió d’estiraments

10:20   Inici passejada

13:30   Final passejada

13:45   Dinar a la Sala de Cultura Cal Gallifa

15:30   Fi de l’activitat / Comiat 

  • La Sala de Cultura Cal Gallifa disposa de taules, cadires i serveis.
  • A l’entorn de la Sala hi ha diferents bars per poder prendre un cafè.
  • Si fa bon temps, es pot esmorzar o dinar a l’entorn de la Gallifa (Pati de la Xemeneia i/o Parc Catalunya)

Recomanacions

  • Us aconsellem que mengeu alguna cosa a casa; no vingueu havent pres només el cafè.
  • Heu de portar aigua i aliments per a dos àpats lleugers, esmorzar i dinar.
  • Recomanem que els participants portin un got reutilitzable per prevenir la generació de residus i així intentar reduir l’impacte mediambiental.

Equipament

  • Cal portar calçat apropiat (com a mínim bambes de sola gruixuda), gorra, motxilla petita, cantimplora i bastó d’excursionista (opcional).
  • Si el temps és insegur, porteu protecció per a la pluja (capellina, paraigua).

Recordatoris

Heu de portar dues bosses: la motxilla amb l’esmorzar, aigua i protecció per la pluja o el sol i una altra bossa amb el dinar que deixarem a la sala Cal Gallifa.