Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecte "Llegim el Riu"

.
Cartell promocional

El pròxim 15 d'abril es farà una segona sortida del projecte "Llegim el Riu" de la Diputació de Barcelona. Serà a partir de les 10:00 h a l'aparcament del supermercat BonPreu.  Places limitades! Us podeu inscriure a b.st.joanv@diba.cat i al 938767705.

Llegim el riu és un projecte que es fonamenta en la ciència ciutadana (recerca participativa) a l’entorn del riu Llobregat i dels seus afluents principals, Anoia i Cardener, per afavorir el coneixement d’aquest espai i la col·laboració de la ciutadania en la seva protecció. Està impulsat i coordinat per la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

La iniciativa, que complementa el projecte existent RiuNet, promou punts d’innovació social creats a les biblioteques mitjançant comunitats de persones usuàries que treballen en l’estat hidrològic i ecològic d’un riu. Llegim el riu se centra en el coneixement de la qualitat de l’aigua del Llobregat i dels seus afluents a la seva àrea d’influència, la qual cosa ha de permetre la generació de noves dades, la recerca i la interpretació de la informació.

Aquest projecte compta amb la col·laboració del Grup de Recerca (FEHMlab) del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona, així com de l’Associació Hàbitats.

Sant Joan de Vilatorrada participa en l’edició d’enguany juntament amb altres municipis de la demarcació de Barcelona.

La coordinació del projecte es porta des de la Biblioteca Cal Gallifa i Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, juntament amb el grup de les Voluntàries Mediambientals.

L’objectiu principal és treballar sobre l’estat hidrològic i ecològic del riu Cardener, obtenint informació que permeti definir actuacions de conservació i millora de la qualitat del riu, que posteriorment siguin executables.