Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació i dades

El municipi de Sant Joan de Vilatorrada està situat a 3 km de Manresa, la capital de la comarca del Bages.

Sant Joan de Vilatorrada en l'actualitat
Sant Joan de Vilatorrada en l'actualitat

El municipi de Sant Joan de Vilatorrada està situat a 3 km de Manresa, la capital de la comarca del Bages. L'altitud de la població és de 230 metres sobre el nivell del mar i els límits municipals són al Nord amb les poblacions de Sant Mateu de Bages i Callús, al Nord-est amb Santpedor; a l'Est amb Sant Fruitós de Bages, al Sud-est amb Manresa i a l'Oest amb Fonollosa.
Sant Joan de Vilatorrada voreja el riu Cardener i està envoltat pels turons de Costarrodona i Vilatorrada. Travessant el poble, de ponent a llevant, hi ha el torrent del Canigó, que ens indica amb el seu curs el turó del Collbaix, de 554 metres. Actualment a la falca d'aquest turó hi ha l'àrea d'eixamplament del poble, que està qualificada urbanísticament com a sòl urbanitzable delimitat.

Dins del municipi del mateix nom, han coexistit al llarg de la història dos pobles d'origen rural i agrícola: Sant Martí de Torroella, que encara conserva aquests trets, i Sant Joan de Vilatorrada, de caràcter més urbà pel seu desenvolupament industrial i de serveis.

El municipi queda ben comunicat amb Manresa, Súria i Cardona a través de la carretera local C-55. Les principals carreteres que enllacen amb Barcelona són la C-16 i la N-II. Els dos accessos directes a la carretera C-25 (Eix transversal), faciliten també una sortida ràpida del municipi (Sortida 132 Manresa Oest-Súria-Cardona-Solsona/Sortida 131 Sant Joan de Vilatorrada).

En el primer dels enllaços relacionats podeu cercar la ruta més ràpida per arribar a Sant Joan. A través del segon enllaç podeu consultar la cartografia disponible de Sant Joan de Vilatorrada, provinent de diferents fonts d'informació (Institut Cartogràfic de Catalunya, Direcció General del Cadastre, el mateix ajuntament, etc.). Aquest recull de cartografia s'emmarca dins el projecte IDEC Local, que és una iniciativa de l'AOC (Administració Oberta de Catalunya) i de les entitats que constitueixen el Consorci, Localret i Generalitat (Departament de Governació i Administracions Públiques), amb el suport tècnic de l'Institut Cartogràfic de Catalunya.

Dades bàsiques de Sant Joan de Vilatorrada

Població (2022): 10.820 habitants

Extensió: 16.42 km²

Densitat de població: 659 habitants/km²

Codi postal: 08250